Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia pėdinti į Girulius | KaunoDiena.lt

IMANUELIO KANTO VIEŠOJI BIBLIOTEKA KVIEČIA PĖDINTI Į GIRULIUS

  • 0

Vakaru, skirtu poeto Vytauto Mačernio 100-osioms gimimo metinėms, kitą savaitę prasidės Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos vasaros kultūrinių renginių ciklas „Pėdink į Girulius“.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams biblioteka parengė 12 kultūrinių renginių, kuriais paminės partizano Juozo Lukšos-Daumanto metus, Argentinos kompozitoriaus Astoro Piazzollos 100-ąsias gimimo metines, primins svarbius Lietuvos istorijai įvykius ir asmenybes, atėjusieji į Girulių biblioteką (Šlaito g. 10 A) mėgausis muzika ir susitikimais su žinomais atlikėjais, rašytojais, aktoriais.

Birželio 16 d. 18 val. bibliotekos Girulių padalinyje V.Mačerniui dedikuota literatūrinę-muzikinę programą atliks bardas Jonas Baltokas ir aktorė Virginija Kochanskytė. Birželio 23 d. į Girulius kvies susitikimas su aktore Nijole Narmontaite. Birželio 25 d. Klaipėdos muzikinio teatro solistės Loretos Ramelienės vokalo studijos auklėtiniai (suaugusieji ir vaikai) surengs modernios klasikos koncertą ir dailės darbų parodą „Vasaros preliudija“. Birželio 30 d. numatytas žurnalisto Ryčio Sabo knygos „Gaono kodas“ pristatymas ir susitikimas su autoriumi.

Liepos 7 d. vyks „Poezijos pavasario“ renginys – suokalbis-pokalbis tarp dviejų poetų – Antano Stanevičiaus ir Liutauro Degėsio. Liepos 14 d. laukia pokalbis „Rekonstruota lietuvių tautos istorija“ su doc. Ramūnu Skrivecku ir pažintis su karo atributikos ekspozicija. Liepos 28 d. Girulių biblioteka pakvies į jaukų vakarą, skirtą Argentinos kompozitoriaus A.Piazzollos 100-osioms gimimo metinėms – koncertuos Ingrida Giunter ir styginių kvartetas.

Rugpjūčio 4 d. vyks susitikimas su aktoriumi Juozu Gaižausku ir atlikėja Emilija Latvėnaite. Rugpjūčio 11 d. – klaipėdiečio aktoriaus, režisieriaus Kęstučio Macijausko knygos „Debesų žuvys“ pristatymas ir pašnekesiai apie teatrą. Rugpjūčio 18 d. skambės muzikinė literatūrinė programa „Eglė žalčių karalienė“, kurią atliks režisierius ir skaitovas Domininkas Malajavas ir operos solistė Viktorija Bakan. Rugpjūčio 25 d. akustinį koncertą surengs artistas Virginijus Pupšys. Šis renginys užbaigs spalvingą šios vasaros renginių programą „Pėdink į Girulius“.

Vasarą atvykusieji į Girulių biblioteką galės apžiūrėti Ramūno Šurkaus fotografijų parodą „Nereali realybė“ ir Oleksijaus Leonovo (Ukraina) skulptūrų parodą „Dvasios kelias“. „Tai toli gražu ne visi renginiai, bus ir staigmenų, – žadėjo I.Kanto bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė. – Būtinai apsilankykite bibliotekos interneto svetainėje www.biblioteka.lt ir sekite informaciją. Čia taip pat sužinosite apie galimus programos pakeitimus ir kitas naujienas. Tikimės, kad mūsų vasaros renginių programa „Pėdink į Girulius“ klaipėdiečius ir miesto svečius sudomins, nustebins, praturtins ir numalšins karantino metu atsiradusį kultūrinių renginių troškulį. Kviečiame apsilankyti jaukioje Girulių bibliotekos erdvėje ir ilgam pasisemti teigiamų emocijų.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS