Klaipėdoje – folklorinės improvizacijos: susipins tradicinės kanklės ir balsas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – FOLKLORINĖS IMPROVIZACIJOS: SUSIPINS TRADICINĖS KANKLĖS IR BALSAS

  • 1

Lapkričio 21-ąją, ketvirtadienį, 18.00 val. Agota Zdanavičiūtė-Bėkštė pristatys savo naują kūrybinį sumanymą – folklorines improvizacijas pagal žolininkės Eugenijos Šimkūnaitės pasakas, pavadintas „Žaliuonėliais“.

Agota apie save: „Sąlytis su lietuviškuoju folkloru prasidėjo dar vaikystėje. Tada pirmą kartą susipažinau su kanklėmis. Tačiau tik daug vėliau (nuo 2006-ųjų) kankles atradau naujai ir pasinėriau į jų magiją. Savo muzikavimą per lietuvių, o vėliau ir kitų tautų folklorą pradėjau ir tebetęsiu grupės „SEN SVAJA“ ir folkloro projekto „LAIMINGUO“ veikloje“.

A. Zdanavičiūtė-Bėkštė taip pat veda individualias kanklių pamokas bei kanklių ratus, kuriuose gimsta naujos kompozicijos, persmelktos lietuvių liaudies dainų ir sutartinių motyvais. Savo solinius muzikavimus pradėjo nuo 2017 metų pavasario.

Kūrybinės kanklių muzikos kompozicijos susipynusios su lietuviškų sutartinių, lietuvių liaudies dainų intonacijomis tiek atlikėją, tiek klausytojus nugramzdina į pasakų pasaulio gelmę. Muzikantė tiki, kad kankliavimas yra tarsi klaidžiojimas stebuklingoje girioje besiklausant užslėptų jos garsų.

Atsiversi – išgirsi.

Šiuo metu atlikėja savo kūryba atgaivina žolininkės E. Šimkūnaitės pasakas. Koncerto metu išgirsite kelis kūrinius ir iš šio naujo dainų ciklo.

Renginys nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kur?

Taip ir nesupratau, kur vis dėlto vyks šis renginys? Nejaugi po visą Klaipėdą tektų klaidžioti, norint sužinoti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS