Klaipėdoje – unikalus M. Dirsytės ir A. Sabulytės performansas „Ašies kodas“ | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE – UNIKALUS M. DIRSYTĖS IR A. SABULYTĖS PERFORMANSAS „AŠIES KODAS“

  • 2

Gegužės 27 d., šeštadienį, nuo 13 iki 17 val. Klaipėdoje, Jono kalnelyje, vyks išskirtinis ir intriguojantis performansas „Ašies kodas“, kuriame savo jėgas sujungs dvi talentingos kūrėjos – performanso menininkė Monika Dirsytė ir operos solistė Agnė Sabulytė. Penktadienį, gegužės 26 d., 17.30 val. KKKC Parodų rūmų kieme (Didžioji Vandens 2 / Aukštoji g. 1) klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami susitikti su menininkėmis pokalbiui apie performanso žanrą.

Performanso „Ašies kodas“ sumanytojos ir atlikėjos Monika Dirsytė ir Agnė Sabulytė kviečia svarstyti, ar iš principo yra įmanomas neprievartingas santykis? Ar įmanoma patirti į egzistencines transformacijas vedantį ryšį, bet kartu išsaugoti savąjį tapatumą ir unikalumą? Galiausiai šiuolaikinį pasaulį struktūruojančios posthumanistinės kultūros kontekste keliamas pamatinis klausimas: kokia yra paties žmogiškumo esmė – jo ašis arba kodas? Judėjimas į Kitą ar sugrįžimas į Save?

Prieš performansą – pokalbis su M. Dirsyte ir A. Sabulyte

Gegužės 26 d., penktadienį, 17.30 val. KKKC Parodų rūmų kieme (Didžioji Vandens g. 2 / Aukštoji g. 1, Klaipėda) vyks susitikimas su  menininkėmis, kurio metu jos pasakos apie performanso žanrą ir performansą „Ašies kodas“. Diskusija bus skirta aptarti idėjos koncepcijai, ištvermei, valiai ir patirčiai, taip pat dviejų skirtingų žanrų atstovų sintezei ir bendradarbiavimui. Bus nagrinėjamos performanso žanro galimybės, jo apibrėžtumas ir ribos, taip pat šiuolaikinio meno svarba kultūros politikoje ir šiuolaikinio meno judėjimas žmogaus link.

Esant nepalankioms oro sąlygoms, susitikimas vyks KKKC Parodų rūmuose.

Renginio metu bus fotografuojama ir (ar) filmuojama. Informuojame, kad dalyviai gali būti matomi renginio nuotraukose ir vaizdo įrašuose, publikuotuose įvairiose medijos priemonėse.

GALERIJA

  • Klaipėdoje – unikalus M. Dirsytės ir A. Sabulytės performansas „Ašies kodas“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Performansų gerbėjas

Na tikrai unikalus performansas, kur panos susėda ir pažvengia...Išvis kas čia per šiuolaikinis menas, performensas, tai žandus masažuoja, tai kvėpuoja, tai gerai, kad dar nerodo kaip šlapintis, kaip srovė bėga, kaip tuštintis, juk irgi galima suraityti neblogą vaizdelį.

nepritariu

Mačiau parodų rūmuose Dirsytės performansą. Meno nemačiau. Jo nebuvo. Gerb. režisieriai Vaitkus, Nekrošius ir kiti kūrė ir kuria meną, o čia kažkas nenormalaus, kaip viename performanse sėdinčios panelė pakalba ir idiotiškai pačios pasijuokia. Meno nerasta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS