Klaipėdos džiazo festivalio programoje – grupės iš Sakartvelo pasirodymas | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS DŽIAZO FESTIVALIO PROGRAMOJE – GRUPĖS IŠ SAKARTVELO PASIRODYMAS

  • 3

Jau už kelių savaičių įvyksiančio XXIX Klaipėdos pilies džiazo festivalio programos pirmieji svečiai – Liza Kereselidze & Band iš Sakartvelo. Solistė Liza Kereselidzė – Tbilisio valstybinės konservatorijos studentė. Drauge su ja festivalyje pasirodys trys grupės nariai – Luka Topuria, Davidas Gogisvanidze, Giorgis Kapanadze. Šie jauni bei talentingi džiazo muzikantai yra dalyvavę daugelyje svarbių renginių, Batumio ir Tbilisio džiazo festivaliuose, o praėjusį mėnesį pasirodymą surengė Europos dienai skirtame renginyje Tbilisio Prezidento rūmuose.

Festivalio svečių iš Sakartvelo pasirodymas taps simboliniu atsisveikinimu su prieš keletą savaičių netikėtai mirusiu Sakartvelo technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovu, profesoriumi Vidu Kavaliausku.

Profesorius visą savo gyvenimą pašventė lietuvių kalbos tyrinėjimui ir puoselėjimui, Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo ir Švietimo ministerijos buvo įvertintas už sėkmingą lietuvių kalbos propagavimą Sakartvele, abiejų šalių kultūrinių ryšių plėtrą bei akademinius darbus.

Būtent jo iniciatyva savanoriauti Klaipėdos pilies džiazo festivalyje bei mokytis lietuvių kalbos atvyksta aštuoni studentai iš Sakartvelo.

„Labai laukėme susitikimo ir dėliojome planus, ką parodysime studentams. Geriausias, nuoširdžiausias žmogus, nutiesęs meilės ir draugystės tiltą tarp Lietuvos ir Sakartvelo. Jo iniciatyva buvo atstatyti tikrieji šalių pavadinimai – Sakartvelas ir Lietuva. Tokie žmonės niekada nemiršta, jie gyvi išlieka mūsų širdyse. Labiau atsidavusio žmogaus savo veiklai neteko sutikti. Darysiu viską, kad įgyvendinčiau paskutinius mūsų planus ir jo prašymus“, – teigia Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė.


Klaipėdos pilies džiazo festivalis – džiazo muzikos festivalis, organizuojamas Klaipėdoje nuo 1994 metų. XXIX festivalis vyks šių metų birželio 22–24 dienomis Klaipėdos Teatro aikštėje. Visi festivalio renginiai nemokami. Klaipėdos pilies džiazo festivalio svetainė: www.Jazz.lt.

GALERIJA

  • Liza Kereselidze
  • Vidas Kavaliauskas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Is

Gruzijos. Ne is tvartaskvelo

žurnaliūgos galėjot koki klipuką

grupės įmesti dėl bendros informacijos

Welcome

broliai georgianai, welcome!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS