Klaipėdos etnokultūros centre – siuvinėjimo mokymai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS ETNOKULTŪROS CENTRE – SIUVINĖJIMO MOKYMAI

  • 0

Lapkritį ir gruodį Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks liaudiškojo siuvinėjimo mokymai pradedantiesiems.

Kiekvieną lapkričio ir gruodžio ketvirtadienį 17 val. susirinkusieji į užsiėmimus bus supažindinami su įvairiomis liaudiškojo siuvinėjimo technikomis, mokomi pagrindinių dygsnių, kartu bus pasakojama, kaip jie buvo pritaikomi močiučių rankdarbiuose. Bent kelis tuos dygsnius išmokus, galima nesunkiai sukurti dailų rankdarbį savo reikmėms ar dovaną artimajam – maišelį, nosinę, skarelę, delmoną, staltiesėlę, o gal net staltiesę Kūčių stalui. Užsiėmimai – mokami. Vieno užsiėmimo kaina – 2,90 eurų. Dalyvių skaičius ribotas. Būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 312 113.

Rankdarbių siuvinėjimas ilgai buvo neatsiejamas nuo moters kasdienybės. Kiekviena stengėsi savo buitį ir aprėdus pagražinti, taip pat ir iš kitų išsiskirti, demonstruodama savo kruopštumą ir darbštumą. Klaipėdos etnokultūros centras skatina nepamiršti šios gražios tradicijos ir organizuoja liaudiškojo siuvinėjimo mokymus, skirtus pradedantiesiems. Jų metu bus mokoma pagrindinių siuvinėjimo dygsnelių, tęsiančių lietuvių liaudies meno tradicijas.

Mokymai organizuojami įgyvendinant Klaipėdos etnokultūros centro projektą „Mažosios Lietuvos amatystė“, kurį remia Lietuvos kultūros taryba ir globoja Klaipėdos miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS