Klaipėdos kamerinis orkestras stebins netikėtais eksperimentais | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KAMERINIS ORKESTRAS STEBINS NETIKĖTAIS EKSPERIMENTAIS

  • 1

Kaskart vis daugiau klausytojų suburiantis Klaipėdos kamerinio orkestro projektas „Dėlionė orkestrui VI: muzikos išprovokuoti ir nublokšti“ sausio 21 d. 18.30 val. kvies į netradicinį muzikos maršrutą smalsiesiems. Publikos pageidavimu kartojamoje programoje orkestrantai stebins meistriškumu, energija, polėkiu ir netikėtais eksperimentais.

Kolektyvas „iškonstruos“ ir atgal „sukonstruos“ orkestrą, kai atlikėjai, „nublokšti“ į nemuzikines erdves, gros solo ar, susibūrę į ansamblius, kurs netikėtus baroko, kantri, džiazo, modernaus ir klasikinio tango, instrumentinio roko ir kitų muzikos stilių instaliacinius performansus.

„Kai kurios iš erdvių nėra koncertinės, jose niekada nevyksta meno kolektyvų pasirodymai. Klausytojai tarsi keliaus po Klaipėdos koncertų salės pastatą ir netikėtas jo vietas – konferencijų salę, Klaipėdos brass kvinteto repeticijų patalpą, taip pat pateks ant pačios scenos ir stebės pasirodymą tiesiog joje stovėdami. Klausytojams visada įdomiausia patirti tai, ko nesitiki“, – pasakojo M. Bačkus.

Pasak Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovo, dažnai lankytojai orkestrą supranta kaip žmonių grupę, akompanuojančią solistams, kartais atliekančią muziką, kurią jiems diriguoja dirigentas, tačiau yra ne visai taip. Orkestre yra daugybė talentingų ir įdomių asmenybių, galinčių atsiskleisti ir nustebinti netikėtais talentais, puikiu įvairių stilių išmanymu. Koncerte kiekvienas orkestro narys turės savo erdvę ir laiką atsiskleisti, o klausytojai – galimybę atsidurti vos už kelių žingsnių nuo kiekvieno atlikėjo ir iš arti pajusti atliekamos muzikos galią.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neringa

Buvau koncerte-labai patiko 1

SUSIJUSIOS NAUJIENOS