Klaipėdos kino klube „8 ½” – svečias iš Amerikos | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KINO KLUBE „8 ½” – SVEČIAS IŠ AMERIKOS

  • 0

Kino klubas „8 ½” po saulėtos vasaros džiaugsmingai puolė prie darbo ir kitą savaitę su trenksmu pradės naują kino vakarų sezoną. Visi kino gerbėjai laukiami sezono atidaryme rugsėjo 4 d. 18 val. Klaipėdos kultūros fabriko kino salėje.

Čia pirmą kartą Lietuvoje bus rodoma nepriklausomo amerikiečių kino režisieriaus, gavusio studentišką „Oskarą“, aktoriaus ir muzikanto Ari Goldo romantinė drama „Banguojančio ežero daina“ („The Song of Sway Lake“, 2018, JAV, 100 min.). Šis filmas jau yra pelnęs daugiau nei 20 apdovanojimų įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose.

Filmas pasakoja, kaip jaunas muzikos kolekcininkas Olis prikalbina savo vienintelį draugą, tikrų tikriausią pasaulio bastūną ir vakarėlių liūtą, padėti jam pavogti senovinį muzikos įrašą iš jo paties šeimai priklausančios Banguojančio ežero vilos. Šio ežero pakrantės vasaros metu džiazo aukso amžiuje buvo mėgstamiausios tarp Niujorko aristokratų – kaip prieglobstis ir išsigelbėjimas, siekiant pabėgti nuo išorinio pasaulio neteisybių. Olis tikisi, kad tas įrašas stebuklingai palengvins bendravimą su merginomis, sustiprins jo pasitikėjimą savimi, tarsi išpirks nuoskaudą ir užpildys tuštumą po tėvo savižudybės prie to paties ežero. Tačiau atvykimas pas žavingąją Olio močiutę Šarlę viską pakeičia. Paslaptingasis įrašas, kurio pusę amžiaus niekas negirdėjo, gali atsakyti į slapčiausius gyvenimo klausimus apie meilę, aistrą, atmintį: kad ir ką siela būtų praradusi, ji gaji vėl tai atrasti.

Kino juosta pasižymi nepaprastu 1930-ųjų ir 1940-ųjų dainų rinkiniu, originalumu ir savotiškumu, kuris pastebimas ir filmo pavadinime. Tai romantinė drama apie dingusią Amerikos didybę ir užburiančias prarasto laiko melodijas.

„Banguojančio ežero dainos“ scenarijų parašė A.Goldas (jis yra ir vienas iš filmo prodiuserių) ir Elizabeth Bull, muziką ir dainų žodžius – Ethanas Goldas. Vaidina aktoriai Rory Culkinas, Robertas Sheehanas, Mary Beth Peil, Elizabeth Pena, Isabelle McNally, Jackas Falahee. Juostoje skamba Briano Dennehy, Johno Granto, trio „The Staves“ atliekamos dainos.

Filmas bus rodomas anglų kalba su lietuviškais subtitrais. Jį pristatys pats režisierius A.Goldas, šiąvasar keliaujantis po Baltijos šalis.

Bilietai – po 4 Eur, kino klubo nariams – po 2 Eur.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS