Klaipėdos koncertų salėje skambės džiazuojanti klasika | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE SKAMBĖS DŽIAZUOJANTI KLASIKA

  • 0

Šaunus talentingų atlikėjų ansamblis klausytojus kviečia praleisti artimiausio trečiadienio vakarą Klaipėdos koncertų salėje džiazuojančios klasikos ritmu ir pasisemti įkvėpimo naujoms improvizacijoms kasdienybėje.

Šaunus talentingų atlikėjų ansamblis klausytojus kviečia praleisti artimiausio trečiadienio vakarą Klaipėdos koncertų salėje džiazuojančios klasikos ritmu ir pasisemti įkvėpimo naujoms improvizacijoms kasdienybėje.

Maestro Gintaro Rinkevičiaus dukterys pianistė Rūta ir smuikininkė Saulė Rinkevičiūtės studijas baigė Maskvos P.Čaikovskio konservatorijoje. Grįžusios į Lietuvą, jiedvi tęsia aktyvią koncertinę veiklą. Įkvėptos smuikininko, dirigento lordo Yehudi Menuhino ir džiazo žvaigždės Stephane’o Grappelli meistriškumo bei džiazo pianisto, kompozitoriaus Oscaro Petersono kūrybinių idėjų, Rinkevičiūtės kartu su kolegomis – džiazo smuikininku Tadu Dešuku, improvizacijų meistru, akordeonistu Nerijumi Bakula, džiazo kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir perkusininku Vyčiu Vainilaičiu – parengė naują intriguojančią programą.

Seserys Rinkevičiūtės kartu muzikuoja beveik dešimtmetį. Nuoširdumu ir šiluma dvelkiantys jų soliniai ir kameriniai koncertai sulaukia pasisekimo ir gausaus klausytojų būrio ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

T.Dešukas yra džiazo, elektroninės, populiariosios ir klasikinės muzikos atlikėjais, Lietuvos džiazo festivalių dalyvis, jis buvo pripažintas geriausiu „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso instrumentininku.

Tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatas, akordeonistas N.Bakula atlieka įvairios stilistikos – pop, jazz, tango, world muziką su žinomais atlikėjais bei ansambliais, grojo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru. N.Bakula aktyviai koncertuoja tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse, dalyvauja džiazo festivaliuose.
Kontrabosininkas V.Nivinskas yra vienas ryškiausių šių dienų džiazo muzikos atstovų. Jo muzikavimas išsiskiria meistriškumu, garso sodrumu ir ekspresyvumu, todėl atlikėjas yra dažnai kviečiamas muzikuoti įvairiuose ansambliuose.

V.Vainilaitis – žinomas Lietuvos būgnininkas, atliekantis rock, pop ir jazz muziką. Jis groja su grupėmis „Skamp“, „My Favourite Gun“, taip pat dalyvauja kituose džiazo projektuose.

„Džiazuojančios klasika“ programoje netikėtai ir efektingai suskambės klasikinio ir džiazinio smuikų duetas, fortepijono ir akordeono improvizacijos, populiarūs džiazo hitai. Specialiai šiam projektui buvo sukurtos klaipėdiečio Rimanto Giedraičio kompozicijos pagal populiariausius G.Gershwino, R.Rodgerso ir L.Harto, J.Kerno, C.Porterio, J.Kosma, D.Raskino, J.Foresto, D.Reinhardto ir S.Grappelli, A.Googharto, A.Hoffmano ir M.Siglerio, T.Layton ir H.Creamerio, J.Gade kūrinius.

Koncerto „Džiazuojanti klasika“ pradžia – 18 val. Bilietai – po 20, 30, 50 Lt.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS