Klaipėdos koncertų salėje: Z. Bružaitės premjera ir A. Vivaldi kūriniai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE: Z. BRUŽAITĖS PREMJERA IR A. VIVALDI KŪRINIAI

  • 0

Nors jau vis dažniau nei įprastai tenka slėptis po skėčiu ir sinoptikų orų prognozės ne pačios džiugiausios, vėsiais ir tamsiais spalio vakarais Klaipėdos koncertų salė kviečia sušilti muzika jaukiose kamerinėse erdvėse. Vokalinės ir kamerinės muzikos mylėtojams paruošėme 6 skirtingas koncertines programas.

Projektas „Pasaulio dainų naktis” startavo šių metų kovo mėnesį ir iki šiol tęsia muzikinę kelionę po įvairias pasaulio šalis. Spalio 16 d. 18.30 val. koncerte „Pasaulio dainų naktis III“ jaunosios atlikėjų kartos atstovės Dovilė Kazonaitė (sopranas), Milda Umbrusevičiūtė (fortepijonas) ir Silvija Vaitkevičiūtė (smuikas) klausytojus nukels į temperamentingąsias Ispaniją ir Prancūziją. Ilgėjant ir vėstant rudens vakarams, šis merginų trio į Koncertų salės sceną įneš daug saulės ir gyvenimo šėlsmo, kurio netruksta pietų šalyse.

Vokalinę partiją atliks klaipėdietė, operos solistė Dovilė Kazonaitė. Jaunoji atlikėja 2017 metais Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatre buvo pripažinta Metų viltimi. Jai talkins nuolatinė scenos partnerė pianistė Milda Umbrusevičiūtė. Energinga, pozityvi, užkrečianti meile fortepijoninei muzikai M. Umbrusevičiūtė yra keleto tarptautinių konkursų laureatė ir diplomantė, rengia rečitalius, aktyviai koncertuoja užsienyje. Koncerte smuiku grieš tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatė Silvija Vaitkevičiūtė, aktyviai koncertuojanti kaip solistė ir kamerinių ansamblių narė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Organizatorių nuotr.

Na o Italiją neabejotinai būtų galima vadinti muzikos karaliene, kurios muzika užvaldys Koncertų salės sceną spalio 18 d. 18.30 val. Programoje „Viva Vivaldi!” skambės vien tik baroko kompozicijos genijaus, smuikininko virtuozo Antonio Vivaldi kūriniai.

Bene geriausiai tos tautos muziką išpildo tautietis, pripažintas italų meistras, dirigentas ir smuikininkas Enrico Onofri. Šio talentingo atlikėjo muzikinė veikla yra nepaprastai įvairiapusė ir intensyvi: šalia nuolatinio kūrybinio darbo paties įkurtame ir vadovaujamame senosios muzikos ansamblyje „Imaginarium“, jis šiuo metu bendradarbiauja su Sevilijos baroko orkestru ir Bochumo simfoniniu orkestru.

Scenoje muzikuos ir Klaipėdos kamerinis orkestras, skaičiuojantis 27-uosius veiklos metus, muzikos kritikų nuomone laikomas vienu dinamiškiausių tarp profesionalių Lietuvos kamerinių orkestrų.

Kartu su E. Onofri vienoje scenoje muzikuos ir Klaipėdos kamerinis orkestras, skaičiuojantis 27-uosius veiklos metus, muzikos kritikų nuomone laikomas vienu dinamiškiausių tarp profesionalių Lietuvos kamerinių orkestrų. Toje pačioje scenoje klavesino partiją gros ilgametis orkestro bičiulis iš Estijos Reinut Tepp.

Spalio 23 d. 18.30 val. vyks koncertas „Rimantas Giedraitis ir draugai“, skirtas pagerbti neseniai jubiliejų atšventusį, aranžuotoją, kompozitorių, pedagogą, fleitininką Rimantą Giedraitį ir jo kūrybą. Jis yra parašęs daugiau nei 60 autorinių kūrinių įvairiems orkestrams ir ansambliams, parengęs daugiau nei 1700 aranžuočių. R. Giedraitis kuria aranžuotes ne tik klaipėdiečių kolektyvų, ne tik Lietuvos valstybinio simfoninio, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro, Lietuvos kamerinio, „Trimito“, „Ąžuolyno“ ir kitų šalies orkestrų, bet ir užsienio atlikėjų užsakymu. Programoje „Rimantas Giedraitis ir draugai“ fleitininko kompozicijas ir aranžuotes atliks Klaipėdos brass kvintetas ir klaipėdiečiai solistai Beata Ignatavičiūtė (sopranas), Rasa Serra (vokalas), Mindaugas Bačkus (violončelė), Mindaugas Putna (klavišiniai), Edmundas Federavičius (mušamieji), taip pat gros ir pats autorius R. Giedraitis.

Organizatorių nuotr.

Į Koncertų salės repertuarą grįžta muzikinis spektaklis visai šeimai „Muzikuojanti karvutė Sofija“, kuris buvo sukurtas ir pirmąkart parodytas prieš 7 metus. Spalio 24 d. 12.00 ir 18.30 val. po kelerių metų pertraukos specialiai Koncertų salės užsakymu bus parodyta nauja šio kūrinio interpretacija. Edukacinis projektas praplės vaikų muzikines žinias, formuos vertybes, ugdys naują muzikos mylėtojų kartą. Nuotaikingam spektakliui muziką parašė Zita Bružaitė. Naująjį pastatymą režisuoja Laima Akstinaitė, jame kursianti ir karvutės Sofijos vaidmenį. Pasirodyme dalyvaus Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguos Egidijus Miknius.

Spalio 29 d. 18.30 val. vienoje scenoje susitiks Amelija iš Monmartro ir Chopinas. Koncerte „Amelija iš Monmartro ir Chopinas” viena geriausių savo kartos Lietuvos pianisčių Ieva Dūdaitė fortepijono garsais nukels į XIX a. Paryžių, kurio salonuose skamba F. Chopino

svajingi noktiurnai, baladės, valsai. Pianistė taip pat atliks dabarties kompozitoriaus Y. Tierseno garso takelį iš filmo „Amelija iš Monmartro“. Klausytojai išgirs dvi skirtingas muzikos epochas, gimusias tame pačiame, tačiau skirtingame Paryžiuje. Pirmą kartą į Klaipėdos koncertų salę atvyksianti I. Dūdaitė klaipėdiečiams pristatys savo solinę kompaktinę plokštelę.

Spalio 30 d. 18.30 val. pakvies į sakralinės muzikos koncertą „Kokios žavios tavosios buveinės“. Programą rengia Klaipėdos choras „Aukuras“ ir klavesinininkas, vargonininkas Vilimas Norkūnas. Koncerte skambės renesanso ir romantizmo epochų polifoninė muzika. Šiuos du stilius V. Norkūnas sujungė koncertinėje programoje, kurią pavadino pagal Johanneso Brahmso „Vokiškojo Requiem“ dalį „Wie lieblich sind deine Wohnungen“ („Kokios žavios Tavosios buveinės“). Jis šiame koncerte su scenos kolegomis ir publika dalinsis ne tik senąja muzika, bet taip pat sieks atskleisti, kiek daug romantizmas turi bendro su renesansu ir atvirkščiai. Visa ši muzika spinduliuoja gyvybe ir gyva emocija.

GALERIJA

  • Klaipėdos koncertų salėje: Z. Bružaitės premjera ir A. Vivaldi kūriniai
  • Klaipėdos koncertų salėje: Z. Bružaitės premjera ir A. Vivaldi kūriniai
  • Klaipėdos koncertų salėje: Z. Bružaitės premjera ir A. Vivaldi kūriniai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS