Klaipėdos kultūros fabriko atidaryme – menų puokštė | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS KULTŪROS FABRIKO ATIDARYME – MENŲ PUOKŠTĖ

  • 0

Daugiausia meno žanrų bei kūrybinių industrijų vienoje vietoje – Klaipėdos kultūros fabrikas (Bangų g. 5A) šį siekį ketina įgyvendinti penktadienį vyksiančioje menų ir kūrybinių verslų inkubatoriaus atidarymo šventėje „Pirmoji pamaina“.

Rengėjai kviečia netaupyti laiko ir paskirti Kultūros fabrikui visą lapkričio 14-osios vakarą, juolab kad veikti bus ką: visas penkių aukštų pastatas atgis, kviesdamas susipažinti su naujosiomis erdvėmis, susitikti su jų šeimininkais klaipėdiečiais bei kūrybingais svečiais iš Vilniaus, Kauno ir svetur.

Kinas ir teatras

Jau 18 val. perkirpus simbolinę atidarymo juostelę, publika galės pabendrauti netrukus klaipėdiečių pasimatymų bei kitokių malonių susitikimų vieta tapsiančiame Kultūros fabriko vestibiulyje bei pasižvalgyti po jo erdves.

„Pirmosios pamainos“ renginių „konvejerį“ 18.20 val. užsuks kino salė, kurioje bus rodomas trumpametražis filmas. Dėl Kultūros fabriko kino salės, skirtos 115-ai žiūrovų, inkubatorius taps erdve žinomiems šalies kino festivaliams, nekomerciniams filmams, kurių propaguotojai ir mėgėjai Klaipėdoje daugelį metų neturėjo nuolatinių namų. Jau žinoma, kad šios salės pagrindiniu operatoriumi taps Vilniaus kino teatras „Pasaka“.

Šiuolaikinio scenos meno mėgėjai 19 val. laukiami daugiafunkcėje salėje, kurioje šeimininkaus gausios uostamiesčio teatralų pajėgos. Jiems teko bene pirmasis „gamybinis“ išbandymas: Klaipėdos jaunimo teatras (KJT), šiuolaikinio šokio teatras „Padi Dapi Fish“, „Laisvasis teatras“ bei styginių kvartetas „Musica Libera“ kūrybinio inkubatoriaus atidarymo proga susibūrė į bene gausiausią ir įvairiausią Vakarų Lietuvos teatrą bei publikai parengė jungtinį spektaklių bei muzikos koliažą – glaustą, įtaigų ir turiningą. Jo programoje KJT anonsuos savo būsimąją premjerą – pagal E.Ionesco pjesę kuriamą antioperą „Pamoka“, kuri toje pačioje salėje bus rodoma lapkričio 29 d.

Šokis ir rokas

Palėpės salėje 19.30 val. klaipėdiečių laukia susitikimas su Kauno šokio teatru „Aura“. Sveikindama klaipėdiečius išskirtinio įvykio proga, jo trupė primins savo kūrybinės laboratorijos „Užslėpto praregimumas“, choreografės Birutės Letukaitės ir šokėjų vasarą sukurtos bendradarbiaujant su žinoma tekstilės menininke Almyra Weigel, fragmentus. Anot kūrėjų, pasirodymas suteikia galimybę ne tik atpažinti save pačius – pasiklydusius informacijos sraute ir atkakliai ieškančius tiesos, bet ir pamatyti spektaklio gimimo procesą.

Apžiūrėję jau bemaž visas Kultūros fabriko kerteles, „Pirmosios pamainos“ dalyviai 20 val. vėl bursis daugiafunkcėje salėje. Šiuosyk ji bus modifikuota į šokių aikštelę su roko koncerto scena – čia pasirodys vilniečių grupė „Freaks on Floor“. Šiuo metu grupę sudaro nuo pat įkūrimo joje buvęs vokalistas ir gitaristas Justinas Jarutis ir būgnininkas Rokas Beliukevičius bei neseniai į grupę sugrįžęs bosistas Julius Valančauskas. Iš viso „Freaks on Floor“ sąskaitoje – per 250 koncertų, pasirodymai visuose pagrindiniuose šalies klubuose ir festivaliuose, iškovoti pagrindiniai Lietuvos muzikiniai apdovanojimai ir du išleisti albumai.

Visi „Pirmosios pamainos“ renginiai – nemokami.

„IKRA mados“ festivalis

Šį vakarą į „Pirmosios pamainos“ šurmulį įsilies ir visą savaitgalį stileivas viliosiantis trečiasis Baltijos šalių mados festivalis „IKRA mada“. Jau 18 val. festivalis pakvies į mados dizaino ženklų parduotuvę „Shoproom“, kuri veiks ir šeštadienį (12–19 val.) bei sekmadienį (12–17 val.).

Pirmojo aukšto galerijos erdvėje 19 val. atidaroma paroda „Mados sistema“. Jos kuratorė dizainerė Asta Labžentytė, įkvėpta žinomo filosofo bei mados teorijos guru Rolando Bartheso knygos „Fashion System“, modernioje ekspozicijoje siekia nepaviršutiniškai atskleisti daugialypį mados industrijos pobūdį.

20 val. vyks kvapų dirbtuvės „Prieblandos uostytojai“, kurias ves žinomo parfumerijos ženklo „FUMparFUM | created by Aistis Mickevičius“ kolektyvas. Sekmadienį 12–18 val. rengiamos ir individualios kvepalų kūrimo dirbtuvės.

Festivalio kulminacija – šeštadienį, lapkričio 15 d., 19 val. vyksiantis madų šou „IKRA mada“, kurio metu savo sukurtas kolekcijas pristatys 16-a jaunų dizainerių ir jų duetų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos bei Ukrainos. Bilietais į šį renginį prekiauja „Tiketa“.

Šeštadienį 12, 15, 16 val. bei sekmadienį 13 ir 15 val. visi norintieji laukiami ir nemokamuose seminaruose su mados industrijos profesionalais: žurnalo „L‘officiel“ mados redaktore Lina Bernotaityte, Berlyno mados agentūros vadove Magdalena Bonamin, dizainere Monika Klupšaite, mados tyrinėtoja Viktorija Sokolovskaja, gatvės mados fotografu Dainiumi Ščiuka, menininke Agne Kišonaite bei lietuviškų prekių ženklų „labàdienà“, „FUMparFUM | created by Aistis Mickevičius“, „ABOUT Baltic Underwear“ atstovais.

Festivalį remia Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS