Klaipėdos lėlių teatre – premjera suaugusiesiems | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS LĖLIŲ TEATRE – PREMJERA SUAUGUSIESIEMS

  • 1

Šį penktadienį 18.30 val. Klaipėdos lėlių teatre pirmąsyk bus parodytas jame sukurtas judesio ir objektų spektaklis „Meistras“, skirtas suaugusiesiems.

„– (...) Man turbūt nieko daugiau nelieka, tik prisirinkti skudurų ir užkamšyti jais visas miegamojo skyles!

– Apie ką jūs kalbate, mesire? – suglumo Margarita, išklausiusi šiuos tikrai nesuprantamus žodžius. (...)

– Aš apie gailestingumą kalbu, – paaiškino savo žodžius Volandas, nenuleisdamas nuo Margaritos savo liepsningos akies. – Retkarčiais jis visai netikėtai ir klastingai įsibrauna pro siauriausius plyšiukus. Štai aš ir kalbu apie skudurus.“ (Michailas Bulgakovas, „Meistras ir Margarita“)

Žymaus M. Bulgakovo romano „Meistras ir Margarita“ įkvėptame spektaklyje į daugeliui gerai žinomą meilės istoriją žvelgiama iš meistro perspektyvos.

Svarstydama, kokia yra tarnystės idėjai kaina, spektaklio kūrybinė komanda pastebi, kad meistras, besąlygiškai atsidavęs savo kūriniui, keliauja nuo idilės prie nuopuolio, nuo nuopuolio iki nevilties, nuo nevilties iki atgimimo: galiausiai meistras atleidžia savo kūrinio pagrindiniam herojui ir dovanoja jam laisvę. Tačiau ar kūrėjas įgalus atleisti sau pačiam už tai, kad atsidavęs idėjai paaukojo savo asmeninę gerovę, artimus žmones, buvo aklas jų rūpestingumui? Ar ilgainiui tai suvokus pro siauručius plyšiukus besiskverbiantys gailestis ir kaltė gali būti užkamšomi, uždengiami, paslepiami?

„Mes nežinome, kas buvo, ir nelabai žinome, kas yra. Juolab tegalime tik fantazuoti, kas gali atsitikti. Kaip, kur link pakryps vadinamasis gyvenimas. Bet žmogui kokiu nors pavidalu visuomet reikės kito žmogaus. Kad jame pamatytų save ir suprastų, kad jis dar yra ir koks jis yra“, – tvirtino spektaklio režisierė Gintarė Radvilavičiūtė.

Spektaklio kūrybinė komanda: G. Radvilavičiūtė, Virginija Rimkaitė, Taurūnas Baužas, Jonas Raudonius, Nerijus Gedminas. Projektas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

Premjerinis spektaklis „Meistras“ Klaipėdos lėlių teatre (Turgaus g. 9) bus rodomas lapkričio 15, 16 ir 23 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Meistras ir Margarita

Volenda po Klaipėdos gatves vaikšto, puotos data jau paskirta. Kam uždėsime karūną, kai teik daug raganų mieste...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS