Klaipėdos metų knygos rinkimai: dar dviejų konkurso dalyvių pristatymai | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS METŲ KNYGOS RINKIMAI: DAR DVIEJŲ KONKURSO DALYVIŲ PRISTATYMAI

  • 0

Konkurse „Klaipėdos knyga 2021“ dėl populiariausio ir gražiausio leidinio titulų varžosi net 35 knygos. 16-ąjį kartą Metų knygos rinkimus organizuojančioje Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) kitą savaitę vyks dar dviejų konkurso dalyvių pristatymai, susitikimai su knygų autoriais ir leidėjais.

A.Daškaus „Sidabrinė avelė“

Balandžio 20 d. 17 val. – Arvydo Daškaus rinktinės „Sidabrinė avelė: eilės, haiku, novelė“ pristatymas. Renginyje dalyvaus knygos autorius – bioenergetikas, poetas, Lietuvos biblioterapijos asociacijos narys A.Daškus ir leidyklos „Eglė“ vadovas, knygos redaktorius Antanas Stanevičius.

Rinktinės tekstai persmelkti dvasinių išgyvenimų, raminančių, gydančių poezijos žodžių. Visa sielos struktūra ir vibracija nuoširdžiai atsispindi autoriaus kūryboje – paskaitose, eilėse, prozoje, dramaturgijoje. Rinktinėje sudėti 107 eilėraščiai, 31 haiku ir viena novelė.

Apie A.Daškaus kūrinių rinktinę sakoma, kad ji skaitytina neskubant ir patiriant tylų džiaugsmą. Kas dar galėtų sudominti šiandieninį skubantį vartotoją? Ogi štai toks intriguojantis A.Daškaus pasakymas: „Pagaliau išsprendžiau ilgus metus mane neraminusią problemą – radau metodiką kaip išgydyti vėžį. Be jokių vaistų, chemijos, radiacijos.“

Renginyje bus galima geriau susipažinti su autoriumi, jo pristatoma knyga, pasikalbėti apie kūrybos prasmę, aukštesnes jėgas ir dvasinį žmogaus gyvenimą.

J.Šikšnelio „Jautrumo slenkstis“

Balandžio 22 d. 16 val. bibliotekoje su skaitytojais susitiks rašytojas Juozas Šikšnelis. Visuomenei bus pristatyta konkurse dalyvaujanti naujausia jo knyga „Jautrumo slenkstis“. Renginys atkeltas iš kovo 24-osios.

„Jautrumo slenkstis“ – politinis trileris apie nūnai vykdomą hibridinį karą prieš Europos Sąjungą. Veikia iš kitų autoriaus kūrinių jau pažįstamas istorikas Andrius Večiorinas, kuris reziduoja tėviškėje ir painioja sudėtingą istoriją. Paraleliai ją tiria ir policijos tyrėjas Arnas Mašiotas. Suvienyti pastangas jiems iki pabaigos nesiseka, nes tarp jų nuolatos bėgioja juoda katė. Pabaigoje Večiorinas pastatomas prie ribinio jautrumo slenksčio: arba viešai sumeluoja ir gelbsti sūnų, kurį teroristai pasirengę paaukoti, arba... Ir jis pasielgia teisingai...

Kūrinys žaižaruoja autoriui būdinga ironija ir saviironija. Knygą išleido „Homo liber“ leidykla, spausdino „Petro ofsetas“.

Rašytojas J.Šikšnelis yra išleidęs daugiau nei dvi dešimtis knygų – romanų, detektyvinių romanų (Raido Dubrės slapyvardžiu), novelių bei pjesių rinkinių. Jo knygos įvertintos Ievos Simonaitytės, Gabrielės Petkevičaitės-Bitės, Žemaitės literatūrinėmis premijomis.

Kur balsuoti

Su konkurse „Klaipėdos knyga 2021“ dalyvaujančiomis knygomis galima susipažinti ir balsuoti už populiariausią I.Kanto bibliotekos tinklalapyje www.biblioteka.lt ir šešiuose bibliotekos padaliniuose: Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Turgaus g. 8), Meno skyriuje (J.Janonio g. 9), Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9), „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49), Kalnupės padalinyje (Kalnupės g. 13) ir Pempininkų padalinyje (Taikos pr. 81 A).

Iki balandžio 24-osios skaitytojai rinks populiariausią knygą, o gražiausią leidinį išrinks ekspertų komisija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS