Klaipėdos teatralams bus įteiktos „Mūzos“ | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOS TEATRALAMS BUS ĮTEIKTOS „MŪZOS“

  • 0

Nuo 2016 m., kai buvo įsteigti „Mūzos“ apdovanojimai, jau išdalinta 12 „Mūzų“ statulėlių.

Artėjanti Tarptautinė teatro diena teatralams ir vėl žada ypatingo dėmesio ir reikšmingų įvertinimų. Be valstybinių, savivaldybių teatro apdovanojimų, jau aštuonerius metus sėkmingai gyvuoja privati iniciatyva – Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ įsteigtos nominacijos „Mūza“.

Kovo 24 d., penktadienį, Klaipėdos dramos teatre bus įteiktos dar dvi „Mūzų“ statulėlės šio teatro kūrėjams.

Apdovanojimą sudaro ne tik statulėlės, kurias sukūrė žinomas uostamiesčio skulptorius Klaudijus Pūdymas, atkartojęs savo paties skulptūrų „Mūzos“, nuo 1990 m. puošiančių Klaipėdos dramos teatro fojė, fragmentą, bet ir 1 000 eurų piniginis paskatinimas.

Šiuos apdovanojimus kompanija „Bega“ įsteigė 2016 m., kai pasirašė ilgalaikę mecenavimo sutartį su Klaipėdos dramos teatru. Pagal ją, be jau minėtų „Mūzų“ teikimo, „Bega“ kasmet skiria finansinę paramą teatro kūrybinei veiklai.

Per šį laiką iš viso jau išdalinta dvylika „Mūzų“ statulėlių, laureatais yra tapę aktoriai Regina Šaltenytė, Renata Idzelytė, Nijolė Sabulytė, Jonas Baranauskas, Igoris Reklaitis, Linas Lukošius, Rimantas Pelakauskas, Toma Gailiutė, Vaidas Jočys, Regina Arbačiauskaitė, taip pat šviesaus atminimo režisierius, ilgametis Klaipėdos dramos teatro meno vadovas Povilas Gaidys bei dabartinis Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys.

„Stengiamės ir patys prisidėti, ir kitus paskatinti, kad Klaipėdoje nuolat vyktų turiningas kultūrinis, meninis, socialinis gyvenimas, miestas gražėtų, jame gausėtų traukos objektų. Klaipėdos dramos teatras, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kiti kultūros židiniai yra to gyvenimo varikliai ir kūrėjai. Todėl ir prisidedame prie to, kad menininkai galėtų kurti, statyti spektaklius, kviestis įdomius režisierius, ryškius aktorius ir taip džiuginti klaipėdiečius bei pritraukti miesto svečių.

Kita vertus, pasirašydami mecenavimo sutartį su Klaipėdos dramos teatru, pajutome, kad būtina ne tik plėsti teatro galimybes, bet ir skatinti jo kūrėjus, padėkoti už jų atsidavimą profesijai ir publikai. Būtent taip ir gimė mintis įsteigti „Mūzos“ apdovanojimus“, – sakė kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis. „Mūzų“ įteikimo ceremonija, kurioje ir paaiškės šių metų nominacijos laureatai, vyks kovo 24 d., penktadienį, 18.30 val. Didžiojoje Klaipėdos dramos teatro salėje, prieš spektaklį „Varovai“ (rež. Elmāras Seņkovas).

GALERIJA

  • Klaipėdos teatralams bus įteiktos „Mūzos“
  • Klaipėdos teatralams bus įteiktos „Mūzos“
  • Klaipėdos teatralams bus įteiktos „Mūzos“
„Begos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS