Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas | KaunoDiena.lt

KONCERTŲ SALĖJE – DŽIAZO MUZIKOS SEANSAS

  • 0

Gegužės 28 d., antradienį, Klaipėdos koncertų salė atveria duris džiazo gerbėjams ir kviečia jaukiai įsikurti I aukšto fojė, kur 18.30 valandą įvyks džiazo muzikos seansas „Rytai sutinka vakarus“.

Keturis šio projekto atlikėjus vienija daugiau nei muzika. 2019-aisiais sukanka 20 metų nuo to laiko, kai trys šveicarų džiazo grupės "Sirens" nariai – Romanas Glaseris, Herbie’is Kopfas ir Tony’is Renoldas – pirmą kartą apsilankė Lietuvoje ir dalyvavo džiazo festivalyje. Koncertų metu jie susipažino su bendraminčiu Eugenijumi Jonavičiumi. Gitaros virtuozas prisijungė prie džiazo trio, ir greitai jie jau kvartetu ėmė koncertuoti Baltijos šalyse ir pačioje Šveicarijoje. Atšvęsti buvimo kartu sukaktį atlikėjai nutarė surengdami koncertinius turus Lietuvoje šį pavasarį ir Šveicarijoje šių metų rudenį.

Grupė "Sirens" simbolizuoja subtilų muzikinio gundymo meną. Nuo antikinių laikų sirenos buvo pavojingo grožio, kurio sunku išvengti, sinonimas. Grupė "Sirens" stebina niuansuotais garsais, sumanumu, idėjų gausa ir taip įtraukia auditoriją į kerinčią garsinę visatą. Rafinuotos rapsodinės kompozicijos kontrastuoja su žavingomis miniatiūromis ir aštriomis improvizacijomis. Uždegantys ritmai, lyriniai momentai ir geras žiupsnelis humoro yra esminiai šios muzikos ingredientai.  Visi atlikėjai savo kūryba prisideda prie ekspresyvaus grupės skambesio. 

Fleitininkas Romanas Glaseris dirba su skirtingų stilių muziką atliekančiais ansambliais ir grupėmis. Jo koncertiniai turai vyko daugelyje Europos šalių bei Amerikoje. Dar jis kuria ir prodiusuoja muziką šiuolaikiniam teatrui, šokiui, filmams. Kompozitorius yra parašęs kūrinių kamerinės muzikos ansambliams, džiazo grupėms, orkestrams ir chorams.

Herbie’is Kopfas 16-kos metų paėmė į rankas bosinę gitarą ir savarankiškai išmoko ja groti. Netrukus jis pradėjo dirbti su profesionaliais Šveicarijos atlikėjais, o ilgainiui tapo visų pageidaujamu boso virtuozu, kuris kalba išskirtinai originaliu balsu. Jis koncertavo Baltijos šalyse, Brazilijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, Vokietijoje, Rusijoje ir kitur. 1994 metais Ciuricho miestas pagerbė jį Metų džiazo muzikanto titulu. Jis taip pat buvo pakviestas kaip solistas į Liucernos miesto simfoninį orkestrą. H. Kopfas moko bosinės gitaros grojimo meno Liucernos menų ir taikomųjų mokslų universitete.

Perkusininkas Tony’is Renoldas garsėja savo muzikalumu ir gebėjimais. Visi kolegos žino, kad juo galima pasikliauti ir bus techniškai tiksliai atlikti sudėtingiausi ritmai. Atlikėjas kviečiamas groti su garsiausiais menininkais. T. Renoldas pasižymi kaip stilistinį skonį turintis grupės lyderis. Talentingas perkusininkas taip pat yra Ciuricho menų universiteto profesorius.

Eugenijus Jonavičius gitara susidomėjo jaunystėje ir mokėsi savarankiškai. Sulaukęs 13-kos metų pradėjo pasirodymus scenoje. Baigęs vidurinę mokyklą įstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Netrukus po studijų baigimo tapo vienu populiariausių savo kartos gitaristų. Jo muzikinis diapazonas yra įspūdingas ir apima džiazą, bliuzą, kantri muziką bei rokenrolą. Taip pat E. Jonavičius kviečiamas pasirodyti su klasikiniais kolektyvais, tarp jų su Klaipėdos kameriniu orkestru, Klaipėdos brass kvintetu. Jis grojo Klaipėdos muzikiniame teatre pastatytos Henry‘o Purcellio barokinės operos „Didonė ir Enėjas“ orkestre.  Apart grojimo gitara jis taip pat dainuoja ir kuria muziką. 2007 metais įrašė savo albumą su džiazo grupe.

E. Jonavičiaus biografijoje – daugybė tarptautinių pasirodymų, surengtų su aukščiausio lygio muzikantais Europoje ir Amerikoje. Jis taip pat moko gitaros paslapčių Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete. 

Programoje „Rytai sutinka vakarus“ skambės  E. Jonavičiaus ir grupės "Sirens" narių kompozicijos. Subtilios džiazo muzikos seansas – tik jums.

GALERIJA

  • Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas
  • Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas
  • Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas
  • Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas
  • Koncertų salėje – džiazo muzikos seansas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS