Meilė tęsiasi: kultūros pieva „I love Palanga“ šią vasarą – arčiau jūros | KaunoDiena.lt

MEILĖ TĘSIASI: KULTŪROS PIEVA „I LOVE PALANGA“ ŠIĄ VASARĄ – ARČIAU JŪROS

  • 5

Liepos 1 d. kultūros pieva „I love Palanga“ su savo bičiuliais pasisveikins naujoje vietoje – „Oldman Parke“ (Jūratės g. 2A), įsikūrusiame visai šalia jūros. Meilė kokybiškam kultūriniam turiniui tęsis ir čia: vasariški kino seansai po atviru dangumi, gyvo garso koncertai, ilgamečio pievos bičiulio Richardo Jonaičio moderuojami pokalbiai, daug laisvės vaikams bei augintiniams – visa tai atrasite devintajame kultūros pievos sezone „Oldman Parke“.

Visas tas kinas

Kaip ir pernai, bendradarbiaujant su Vilniaus centre įsikūrusiu lynčišku kino teatru „Kino Deli“ ir nuo 2016-ųjų vykstančiu „European Film Challenge“, parengtas dvylikos kino juostų ciklas – „EFC Vasaros Kino Delikatesai“, kuriais „Oldman parko“ lankytojai galės mėgautis kiekvieną vasaros trečiadienį ir sekmadienį.

Pirmajame seanse liepos 1 d. – pirmoji „Emmy“ apdovanotų režisierių Waados al-Kateab ir Edwardo Watts dokumentinė juosta „Mano dukrai Samai“. Filme pasakojama Waados al-Kateab penkerių metų gyvenimo istorija sukilimo niokojamame Alepe, Sirijoje, kur ji, aplink ją siaučiant katastrofiškam konfliktui, įsimyli, susituokia ir pagimdo Samą. Moters kamera fiksuoja neįtikėtinas netekties, juoko ir išgyvenimo istorijas, kol galiausiai Waadai tenka stoti į akistatą su sunkiu pasirinkimu – pabėgti iš miesto tam, kad apsaugotų dukters gyvybę, ar likti.

Filmas specialios peržiūros metu buvo pristatytas Kanų kino festivalyje, kur buvo apdovanotas „Prix L’Œil d’Or“ prizu už geriausią 2019 metų dokumentinę juostą.

Liepos 7 d. prasidės jau tradicija pajūryje tampanti „Scanoramos vasara“ – kiekvieną antradienį Europos šalių kino forumas „Scanorama“ „Oldman Parko“ kino gurmanams pristatys aštuonias puikias kino juostas, pelniusias iškiliausių kino festivalių apdovanojimus: „Sonja. Baltoji gulbė“ (2019), „Pieno karas“ (2019), „Pašėlusios gastrolės“ (2018), „Kvadratas“ (2017), „Vasara, 1993-ieji (2017), „Ateitis“ (2016), „Kariaujanti moteris“ (2018) bei filmą „Meilė iš pirmo smūgio“ (2014), kuriuo ir startuos europietiško kino istorijų vakarai.

Pirmąjį savaitgalį vainikuos – Giedrė

Savaitgalio koncertų maratoną penktadienį, liepos 3 d., pradės beveik palangiškis Kristijonas Ribaitis, kurio muzika sklando kažkur tarp indie, elektronikos ir žiupsnelio dainuojamosios poezijos. Atlikėjo bagaže – albumas „Vakar Buvo Rytoj“, EP „Penki“, EP „Preliudas“, bei dabar įrašinėjamas antrasis albumas, kurio keletas dainų suskambės ir šiame koncerte.

Šeštadienio scenoje - indie/rock grupė „Arbata“, birželio pradžioje atšventusi 19-ąjį gimtadienį. Nuolat eksperimentuojantis kolektyvas ir šį kartą žada nustebinti savo nauju skambesiu, nors nebus pamirštos ir senos grupės dainos, kurias grupės vokalistas Andrius Zalieska - Zala, kaip visada subtiliai improvizuojat, pagardins eilėraščiais.

Pirmąjį muzikinį savaitgalį užbaigs nuo 1995-ųjų muzikos pasaulyje spindinti Giedrė. Profesionalumas, ypatingas balso tembras, improvizacija, mokėjimas pajusti kiekvieną kūrinį savaip – būtent tai žavi atlikėjos gerbėjus.

Karjerą Giedrė pradėjo su grupėmis „Summerland“, „Dogbones“, o kartu su grupėmis „Empti“, „Jazz Miniatures“ ir „Pieno lazeriai“ laimėjo nemažai apdovanojimų, išleido penkis albumus. Šiuo metu Giedrė tęsia savo kaip solistės kelią ir kilnoja stogus lengva pop elektronika. Naujausias projektas – antrasis solinis albumas „Nuolat pildoma“. Projektas išskirtinis, nes albumas vis papildomas naujais kūriniais skaitmeninėje erdvėje, naujausias jų eteryje pasirodys kaip tik liepos 1 d.

Muzikinių atradimų ir susitikimų su jau gerai pažįstamais muzikos kūrėjais Oldman Parke netrūks visą vasarą, čia svečiuosis: Antikvariniai Kašpirovskio Dantys, Colours of Bubbles, Planeta Polar, Ministry of Echology, Jurga, Pilnatys, Sirupas, Trimbao, Eglė Ancevičiūtė, Markas Palubenka ir Kristupas Kmitas – Apola, Graži ir ta galinga, Reinis Jaunais, Baltic Balkan ir kiti.

 

 

GALERIJA

  • Meilė tęsiasi: kultūros pieva „I love Palanga“ šią vasarą – arčiau jūros
  • Meilė tęsiasi: kultūros pieva „I love Palanga“ šią vasarą – arčiau jūros
  • Meilė tęsiasi: kultūros pieva „I love Palanga“ šią vasarą – arčiau jūros
  • Meilė tęsiasi: kultūros pieva „I love Palanga“ šią vasarą – arčiau jūros
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

volodia

ar žinai kad už senus ,,bajerius" už k...ų ant stulpo kabina?

Anonimas

I love ar as myliu? Kur gyvename muzikai?

valodia

charasha eta vasha palanga no tolko litovcev ocen mnogo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS