Miestą budins vėjo tūbomis | KaunoDiena.lt

MIESTĄ BUDINS VĖJO TŪBOMIS

Keli jauni ir energingi klaipėdiečiai nusprendė pabudinti snaudžiančias miesto erdves. Jau šiandien prasideda pirmieji Klaipėdos budinimo renginiai – uostamiesčio gyventojai kviečiami pagauti vėją pačių sukurtomis vėjo tūbomis, o rytoj jaukiai praleisti vakarą Vėžaičiuose.

Prieš trejus metus aktyvių klaipėdiečių žygius pajūriu pradėję organizuoti veiklūs uostamiesčio gyventojai šiemet nusprendė pasivaikščiojimais neapsiriboti ir užsimojo pabudinti užsnūdusias senamiesčio bei viso miesto erdves.

Šiandien jau įkurta visuomeninė organizacija "Organizuojam, Klaipėda".

Organizacijos nariai tikino, jog laisva ir aktyvumu trykštanti organizacija atvira visoms miestą budinančioms iniciatyvoms ir idėjoms.

"Tai yra laisva organizacija, todėl visada laukiame laisvų ir iniciatyvių žmonių, kurie nori prisidėti prie mūsų veiklos ir budinti miestą", – patikino "Organizuojam, Klaipėda" narė Gabija Jenciūtė.

Pašnekovė pabrėžė, kad jau nuo trečiadienio prasidedančiais renginiais organizacijos nariai siekia įkvėpti klaipėdiečiams aktyvumo ir pažadinti iniciatyvą miestą gaivinti paprastais, tačiau smagiais ir veiksmingais būdais.

Trečiadienį uostamiesčio gyventojai bei miesto svečiai nuo 17 val. kviečiami į Teatro aikštę, kur iki pat 22 val. vyks vėjo tūbų dirbtuvės.

Iš viso planuojama pagaminti apie dvi dešimtis vėjo tūbų. Kiekviena pagaminta tūba atiteks jos autoriui.

"Norime pakviesti gyventojus drauge praleisti laiką, puikios nuotaikos pripildyti Teatro aikštę ir kartu pagaudyti vėją, susipažinti su vėjo tūbų gamyba", – pasakojo G.Jenciūtė.

Gaminant užsienyje pamėgtas vėjo gaudykles, susirinkusiesiems smagią nuotaiką dovanos uostamiesčio saksofonininkas Mindaugas Šlečkus.
Ketvirtadienį miestą budinančios iniciatyvos persikels į Klaipėdos rajoną.

18.30 val. Vėžaičių lofte (Liepų g. 22) "Organizuojam, Klaipėda" nariai lauks visų norinčių jaukiai praleisti vakarą, pasiklausyti didžėjaus Valmanto Palikšos ritmų bei žiūrėti trumpametražių filmų.

Pašnekovė patikino, kad šiuo metu jau planuojama ir daugiau panašių atrakcijų klaipėdiečiams, tačiau detalių atskleisti nepanoro.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS