Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristatoma paroda „Keramikos grafika“ | KaunoDiena.lt

NAUJOJOJE KLAIPĖDOS GALERIJOJE PRISTATOMA PARODA „KERAMIKOS GRAFIKA“

  • 2

Naujojoje Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22, antrajame aukšte) iki liepos 29-osios veikia Kristinos Juškevičiūtės-Kinderienės kūrinių paroda „Keramikos grafika“.

Ekspozicijoje – keramika, iliustruota grafikos darbais. Dailininkė, atradusi baltą molį, poglazūrines pasteles ir pieštukus, suprato, kad tai – jos kūrybos kelias.

„Esu keramikė ir grafikė. Lipdydama ir dekoruodama savo darbus, atradau ir išplėtojau piešimo ant molio pastelėmis ir pieštukais techniką. Tokiu būdu sujungiau vaizduojamąjį ir taikomąjį menus, keramiką – su grafika. Ta jungtis mane žavi todėl, kad taikomasis menas gali dalyvauti mūsų kasdienybėje, suteikdamas jai prasmės ir grožio“, – savo kūrybą apibūdino autorė.

Menininkė parodoje pristato keramikos darbus, sukurtus per pastarąjį pusmetį. Ekspozicijoje vyrauja išgrynintos, minimalistinės indų formos, kurias pripildo linijos, brūkšneliai, pasteliniai tonai. Tiesa, nesklidinai pripildo, lieka vietos ir tuštumai. Tuštumai, kuri kviečia dar daugiau ieškoti ir atrasti.

K.Juškevičiūtė-Kinderienė (gim. 1986 m.) 2006–2010 m. Vilniaus dailės akademijoje studijavo vaizduojamąją grafiką. Šiuo metu gyvena ir kuria Leliūnuose, Utenos rajone. Menininkė yra surengusi keturias asmenines parodas, 2016 m. įkūrė keramikos studiją „Indelis medyje“. 2020 m. jos keramikos edukacijų projektas „Molis. Pastelės. Pieštukai. Atradimai“ buvo finansuotas Lietuvos kultūros tarybos. 2020 m. Lietuvos kultūros taryba dailininkei skyrė kultūros ar meno kūrėjo individualią stipendiją.

GALERIJA

  • Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristatoma paroda „Keramikos grafika“
  • Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristatoma paroda „Keramikos grafika“
  • Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristatoma paroda „Keramikos grafika“
Naujosios Klaipėdos galerijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

siūlau

pasirinkimas yra - prekybos centruose yra vientisų , kinietiškų....

Nevientisa

Fe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS