Nežinai, ką veikti Klaipėdoje? (renginių programa) | KaunoDiena.lt

NEŽINAI, KĄ VEIKTI KLAIPĖDOJE? (RENGINIŲ PROGRAMA)

  • 0

Uostamiestyje vyksiančių renginių programa rugsėjo 21 – spalio 1 dienomis.

Rugsėjo 21 d. 16 val.

Teatralizuoti skaitymai „Pakalnučių metai“ pagal Jurgos Ivanauskaitės noveles: „Regėjimai geltonoje šviesoje“, „Labai nemalonus atsitikimas“ ir „Pasiaiškinimas“.

Skaitymuose dalyvauja „Knygos teatro“ aktoriai: Redita Dominaitytė, Aura Garmutė, Vaidotas Žitkus ir garso operatorius Marius Vaicekauskas. https://goo.gl/Rv8cVs

KUR - Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyriuje (Tilžės g. 9)

TARPTAUTINIS MENŲ FESTIVALIS „PLArTFORMA“

Rugsėjo 21 d. 18 val.

Tarptautinės teatro studijos „Farm in the Cave“ spektaklis „Atskirti“ (rež. Viliam Dočolomanský)

Daugelis hikikomori paveiktų jaunuolių neišeina iš savo namų ar net jų miegamųjų, bendraudami tik su savo šeimomis ar žmonėmis per internetą. Jie beprasmiškai egzistuoja, budraudami naktimis ir miegodami dienomis. Daugelis taip pat serga depresija, turi neracionalių baimių ir paranojų, manydami, kad kiti spokso į juos arba laiko negražiais. Jei neįsikišama, šis gyvenimo būdas gali trukti mėnesius, metus, o kartais ir dešimtmečius. Hikikomori tikrovė ir priežastys vis dar nėra visiškai suprastos ir/ar ištirtos. Tai – situacija, kuri visus susirūpinusius ja, palieka sutrikusiais ir beviltiškais. - Yuko Kawanishi „Vieniši žmonės“. Plačiau https://goo.gl/uP2DMR

KUR - Klaipėdos dramos teatro Didžioji salė

Rugsėjo 21–24 d.

EUROPOS KINO FESTIVALIS GoDebut 2017

Europos kino festivalis „GoDebut“ – vienintelis tokio pobūdžio kino festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Konkursinėje festivalio programoje pirmieji režisūriniai ir autoriniai profesionalių kino menininkų darbai – trumpo metražo debiutiniai įvairių žanrų filmai, kurių trukmė iki 25 min. Į atskirą nominaciją „filmas-inovacija“ išskirti ypatingai trumpi iki 5 min. trukmės filmai.

Šiais metais festivaliui paraiškas pateikė daugiau nei 800 kūrėjų. „Nors esame Europos kino festivalis, paskelbus konkursą paraiškas gavome ir iš tokių šalių kaip Brazilija, Japonija, Iranas, tačiau didžioji filmų dalis atkeliavo iš Prancūzijos, todėl festivalis atspindės prancūziško kino dvasią. Iš viso festivalio programoje bus pristatomi 34 šalių kūrėjų filmai“, – VšĮ „Medijų uostas“ direktorius Kęstutis Meškys.

Konkursinę festivalio programą sudarys 70 kruopščiai atrinktų filmų, numatyti du kino kūrybai skirti seminarai, kuriuos ves žinomi filmų kūrėjai ir teoretikai. Festivalio filmai bus rodomi „Kultūros fabriko“ kino salėje (Bangų g. 5A).

FESTIVALIO „GoDebut“ PROGRAMA

Rugsėjo 21 d. (ketvirtadienis)

14 val. Spaudos konferencija (KF konferencijų salė)

17 val. Ne konkursinė programa: Prancūzija fokuse: prancūziškas siurprizas I (KF kino salė)

19 val. FESTIVALIO ATIDARYMAS (Klaipėdos koncertų salė)

21 val. PROK klubas („Raketa“)

21 val. GoDebut RETRO programa: Charles Scorsese (JAV) - Paskambinsiu pirmas (I Call First, 1967) (KF kino galerija)

Rugsėjo 22 d. (penktadienis)

14 val. Dirbtuvės: „Filmo sėkmės kriterijai“ lekt. Wim Vanacker (Belgija) (KF konferencijų salė)

15 val. Europos filmų konkursas I (KF kino salė)

17 val. Europos filmų konkursas II (KF kino salė)

19 val. Europos filmų konkursas III (KF kino salė)

19 val. GoDebut RETRO programa: Ingmar Bergman (Švedija) – Krizė (Kris, 1946) (KF kino galerija)

21 val. Europos filmų konkursas IV (KF kino salė)

21 val. PROK klubas („Raketa“)

Rugsėjo 23 d. (šeštadienis)

11 val. Dirbtuvės: „Nuo idėjos iki scenarijaus“ lekt. Jonathan Tammuz (D. Britanija-Kanada) (AGILA)

15 val. Europos filmų konkursas V (KF kino salė)

17 val. Europos filmų konkursas VI (KF kino salė)

19 val. Europos filmų konkursas VII (KF kino salė)

19 val. GoDebut RETRO programa: Roberto Rossellini (Italija) – Roma, atviras miestas (Rome, Open City, 1945) (KF kino galerija)

21 val. Europos filmų konkursas VIII (KF kino salė)

21 val. PROK klubas („Raketa“)

23 val. Festivalio dūzgės („Raketa)

Rugsėjo 24 d. (sekmadienis)

12 val. Lietuviškų filmų konkursas (KF kino salė)

14 val. Festivalio nugalėtojų apdovanojimų ceremonija (KF kino salė)

15 val. Nekonkursinė programa: Prancūzija fokuse: prancūziškas siurprizas II (KF kino salė)

15 val. Nekonkursinė programa: rež. Aki Olavi Kaurismäki trumpų filmų retrospektyva skirta Suomijos nepriklausomybės 100-mečiui paminėti (KF kino galerija)

17 val. Nekonkursinė programa: Prancūzija fokuse: prancūziškas siurprizas III (KF kino salė)

17 val. GoDebut RETRO programa: Algimantas Puipa (Lietuva) – Velnio sėkla, 1979 (KF kino galerija)

19 val. GoDebut RETRO programa: Jaque Demy (Prancūzija) – Lola, 1960 (KF kino galerija)

21 val. Festivalio uždarymas (KF I a. fojė)

KLAIPĖDOS DRAMOS TEATRO RUGSĖJIS – SPEKTAKLIAI JAUNIMUI

Rugsėjo 22 d. 18.30 val.  Sławomir Mrożek „Petro Ohėjaus kankinystė“

Rugsėjo 28 d. 18.30 val.  Per Olov Enquist „Lūšies valanda“

KUR – Klaipėdos dramos teatre

Rugsėjo 22 d. 18 val.

AUGUSTO BIDLAUSKO GRAFIKOS DARBŲ PARODOS „LABA DIENA, PONE“ ATIDARYMAS

„Sveikina ne personažai, bet daiktai. Kalba ne veidai, bet detalumas. Tai – paviršutiniška tema. Vis tik ji persmelkia kasdienybę, kur ryte susitinka aukštąja vadinamos kultūros elementai su laikraščiais, memais ir buities rankandais. Kur vakare tuščiomis frazėmis kaip aksesuarais apsikarstę narcizai, moralistai ir damos sustingę stovi foto sienelės fone“ (Augustas Bidlauskas). Paroda veiks iki spalio 11 d.

KUR - Baroti galerijoje  (Aukštoji g. 1/ Didžioji vandens g. 2)

PILIAKALNIŲ METAMS SKIRTI RENGINIAI

Rugsėjo 22 17 val.

Sauliaus Gudo fotografijų parodos „Pagoniška Lietuva: kuršių ir žemaičių piliakalniai“ atidarymas

Parodoje autorius pristatys savo darbus, apie senuosius kuršių piliakalnius pasakos archeologai – akademikas hab. dr. Vladas Žulkus bei dr. Jonas Genys. Paroda veiks iki spalio 21 d. Renginio pabaigoje muziejaus kiemelyje bus pristatytas projekto „Atminties sodas – Wittės vynuogynas“ baigiamasis šių metų ciklo akcentas – videoinstaliacija. Šiuo renginiu įprasminamas rudens lygiadienis, gerai žinomas kaip senosios pagoniškos kultūros kalendorinė šventė, kuri gana aktyviai buvo minima ir XIX a. Klaipėdoje.

KUR - Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje

PILIAKALNIŲ METAMS SKIRTI RENGINIAI

Rugsėjo 23 d.

„Žinomas, bet nepažintas Žardės piliakalnis“

15 val. ekskursija projekto „Muzė veža“ autobusu, kurią ves archeologai dr. J. Genys, R. Bračiulienė, I. Masiulienė. Būtina išankstinė registracija tel. (8 46) 410527, el. p. info@mlimuziejus.lt. Vietų skaičius ribotas. Užsiregistravusieji 14.45 val. renkasi automobilių stovėjimo aikštelėje šalia prekybos centro „Maxima“ (Šilutės pl. 40, Klaipėda).

16 val. renginys „Žinomas, bet nepažintas Žardės piliakalnis“ Žardės piliakalnyje (Žardupės g., Klaipėda). Jo metu bus pristatoma kuršių genties buities ir karybos rekonstrukcija, skambės archajiškos dainos, vyks edukacinė programa.

Norintiems dalyvauti renginyje Žardės piliakalnyje, bet neturintiems galimybių atvykti savo transportu, muziejus siūlo pasinaudoti projekto „Muzė veža“ autobusu. 17 ir 18 valandomis pageidaujantys nemokamai bus vežami iš mašinų stovėjimo aikštelės, esančios prie prekybos centro „BIG“. Tel. pasiteiravimui (8 46) 410527

Projektą „Muzė veža“ ir Piliakalnių metams skirtą renginį remia Klaipėdos miesto savivaldybė pagal programą „Klaipėda – Lietuvos kultūros sostinė 2017“. Renginys nemokamas.

Rugsėjo 22–24 d.

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS – HAKATONAS „HACKER GAMES”

Jau devintosios didžiausios Lietuvoje kūrybinės dirbtuvės „Hacker Games” grįžta ten, kur ir prasidėjo – į Klaipėdą. Jų metu šimtai jaunųjų programuotojų, inžinierių ar dizainerių kurs programinės, techninės įrangos bei žaidimų produktus. Šiemet prie renginio prisijungė bei realių verslo užduočių dalyviams pateikė 27 investuotojus vienijanti Klaipėdos Laisvoji ekonominė zona. Daugiau informacijos www.hackergames.lt

KUR - Klaipėdos mokslo ir technologijų parke

Rugsėjo 28 d. 11 val.

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS „NUOTAIKOS“ SU RAŠYTOJA, ILIUSTRUOTOJA ULA ŠIMULYTE

„Nuotaikos“ – tai jau ketvirtus metus po Lietuvą keliaujantis U. Šimulynaitės paruoštas projektas, sukviečiantis įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių mažuosius gyventojus į bibliotekas paskaityti ir nupiešti savo nuotaiką. 2017 metais šis projektas jau spėjo aplankyti Rūdiškes, Žilinus, Varėną, Veisiejus, Lazdijus, Kumečius, Didžiasalį.

KUR - Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų skyriuje (Danės g.7)

ŠIUOLAIKINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „PERMAINŲ MUZIKA“

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“ yra svarbiausias Klaipėdos koncertų salės koncertinio sezono pradžios akcentas. Festivalio tikslas – patraukliai pristatyti Klaipėdos klausytojams įdomiausius Lietuvos bei užsienio naujosios muzikos projektus, ypatingą dėmesį skiriant lietuvių kompozitorių ir atlikėjų kūrybos sklaidai, atsiliepiant į laikmečio aktualijas.

09 29 18.30  val. „Miesto gyvenimas“

KUR – Klaipėdos koncertų salė

Rugsėjo 23 d.

MUZĖ VEŽA

Rugsėjo mėnesį  15, 16 ir 23 dienomis, projektas „MUZĖ VEŽA“ pristatys keliaujančių renginių ciklą „MUZĖ RODO“ – skirtinguose Klaipėdos miesto rajonuose vyks 4 dideli renginiai vietos bendruomenėms bei svečiams. Kiekvienas renginys bus skirtas vienai programos temai – ISTORIJA, KLASIKA, JŪRA IR MENAS. Renginiuose bus pristatomos konkrečiam Klaipėdos rajonui aktualios miesto istorijos, muziejinės vertybės ar paveldo objektai. Daugiau informacijos – „Facebook“ paskyroje Muzė veža. „MUZĖ VEŽA“ tai – jungtinis Lietuvos jūrų muziejaus, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, Laikrodžių muziejaus bei Prano Domšaičio galerijos visus metus trunkantis kultūrinis nuotykis, skirtas bendrauti bei mezganti nuolatinius ryšius su miesto bendruomene ir svečiais.

KUR – „Muzė veža“ autobusai

REFORMACIJOS 500-ŲJŲ METINIŲ MINĖJIMO RENGINIAI KLAIPĖDOJE

Rugsėjo 25–30 d.

PROJEKTAS „NEUŽŠĄLANTYS NAMAI“

Protestantiškoje kultūroje brendęs miestas ir jo praeities epizodai bus pristatomi interaktyvioje ir moderniai interpretuotoje XVI a. koklinės krosnies kompozicijoje. Ši sukurta miesto pažinimo erdvė virs gyva scena  šiuolaikinio šokio teatrui, kuris pažadins XVI a. krosnies kokliuose sustingusius siužetus, neatsiejamus nuo įtakingų  Reformacijos kūrėjų ir šio judėjimo įvykių Europoje.

Projekto organizatoriai: šokio teatras „PADI DAPI Fish“ ir Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas.

KUR – Šv. Jono bažnyčios vieta (Turgaus g. 24)

Rugsėjo 29 d. 17 val.

Rašytojo, keliautojo,  Lietuvos Magelanu vadinamo  Dainiaus Kinderio kūrybos ir kelionių įspūdžių vakaras

KUR – Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8)

Rugsėjo 30 d.

ŠVYTURIŲ RALIS

Smalsius, energingus, azartiškus ir neabejingus rudenėjančios Lietuvos grožiui, suburs penktasis „Švyturių ralis“. Šeimoms ir draugams, kolegoms ir bendraminčiams skirtas renginys, pakvies į turiningą kelionę po Lietuvos kultūros sostinę – Klaipėdą, Vakarų Lietuvą. Kaskart „Švyturių ralio“ dalyvių laukia naujas maršrutas, kurio metu tenka įveikti kelis šimtus kilometrų.  Ralio dalyviai tradiciškai startuoja prie seniausio Lietuvoje – Klaipėdos švyturio (Burių g. 9).

KUR – startas prie Klaipėdos švyturio (Burių g. 9). Registracija https://goo.gl/DYQsXk

RENGINIAI TARPTAUTINEI PAGYVENUSIŲ ŽMONIŲ DIENAI ŽVEJŲ RŪMUOSE

Rugsėjo 30 d.

15 val. ir 16 val. Filmas apie Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos meno kolektyvų veiklą „DAINOS IR JŪROS PAŠAUKTI“ (Premjera)

I a. fojė veiks rudens gėrybių paroda „MOLIŪGAS – BULVĖS BROLIS“

Kvietimai į renginį – Žvejų rūmų bilietų kasoje.

17 val. PAULIAUS STALIONIO koncertas „AŠ TAVIMI TIKIU“

Bilietai 5 eurai (pateikus pensininko pažymėjimą – 2.00 €), Tiketa

KUR – Žvejų rūmų Didžiojoje salėje

Spalio 1 d. 13 val. KLAIPĖDOS VALSTYBINIO MUZIKINIO TEATRO ORKESTRO KONCERTAS

Bilietai 3 eurai, Tiketa

KUR – Žvejų rūmų Didžiojoje salėje

VYKSTANČIOS PARODOS

KKKC ŠIUOLAIKINIO MENO PARODOS

Žygimantas Augustinas „IN.550“. Parodoje –  moksliniais metodais grindžiami autoriaus bandymai įsikūnyti į karaliaus Žygimanto Augusto, karaliaus Žygimanto Senojo, jo žmonos Bonos Sforcos, lietuvių poeto Kristijono Donelaičio atvaizdus, gal net ir nauja, neseniai pastatytų Valdovų rūmų rekonstrukcijos versija.

Tadas Vincaitis „Nuo gatvės iki galerijos“. Parodos ekspoziciją sudarys Tado Vincaičio, vieno iš graffiti Lietuvoje pradininkų, tiesiai ant Parodų rūmų sienų sukurti darbai.

Irma Leščinskaitė „Tapyba. Šiuolaikinės technologijos“. Parodoje autorė eksponuos keturis skirtingomis medijomis sukurtus tapybos ciklus. Kiekvienas kūrinys – atskira savarankiška erdvė.  Keturi ciklai – keturi tapybos kūrinio pažinimo variantai.

Parodos veiks iki spalio 15 d.

KUR – KKKC Parodų rūmai

Iki spalio 21 d.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Genocido aukų muziejaus parengta kilnojamoji paroda „Vilko vaikai: duonos keliu iš Rytų Prūsijos į Lietuvą 1945–1948“ (lietuvių/vokiečių kalbomis).

KUR – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)

Iki spalio 21 d.

Sauliaus Gudo fotografijų paroda „Pagoniška Lietuva: kuršių ir žemaičių piliakalniai“.

KUR – Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda)

Iki rugsėjo 30 d.

MICHAEL KIMT ir ROMOS KAČINSKAITĖS tapybos darbų paroda

KUR –Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos MENO SKYRIUJE (J. Janonio g.9)

GALERIJA

  • Nežinai, ką veikti Klaipėdoje? <span style=color:red;>(renginių programa)</span>
  • Nežinai, ką veikti Klaipėdoje? <span style=color:red;>(renginių programa)</span>
  • Nežinai, ką veikti Klaipėdoje? <span style=color:red;>(renginių programa)</span>
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS