R. Šaltenytei – nacionalinė premija: įvertinta už puoselėtą vaidybos meno meistrystę | KaunoDiena.lt

R. ŠALTENYTEI – NACIONALINĖ PREMIJA: ĮVERTINTA UŽ PUOSELĖTĄ VAIDYBOS MENO MEISTRYSTĘ

  • 1

Tarp paskelbtų 2020 m. Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų – ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė.

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija šiemet vertino 45-ių visuomenės pasiūlytų kandidatų veiklą kultūros ir meno srityje ir iš šio sąrašo iš pradžių atrinko dvylika pretendentų gauti premijas. Galiausiai jomis įvertinti šeši kultūrai nusipelniusieji.

Rašytojas Saulius Tomas Kondrotas premiją pelnė už pasaulį be ribų literatūroje, kino operatorius Jonas Vitoldas Tomaševičius – už Lietuvos kino vaizdo poetikos aukštumas, aktorė R.Šaltenytė – už nuosekliai puoselėtą vaidybos meno meistrystę, muzikologė Rūta Stanevičiūtė – už muzikos kultūros modernėjimo viziją ir kritinės minties atvirumą, architektas Gintaras Balčytis – už miestui ir žmogui atvirą architektūrą, dailininkė Eglė Ridikaitė – už kultūros paveldo aktualizavimą šiuolaikinėje tapyboje.

Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius 7 metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.

Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio.

Pasak laikinojo kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko, šiuo sunkiu metu Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos yra ne tik įvertinimas, bet kartu ir vilties žinia.

"Tai vilties prošvaistė, kad kūryba, tvirtybė, kultūros žmonių kūrybingumas sugeba įveikti visas sudėtingas aplinkybes ir eiti toliau", – sakė M.Kvietkauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valio

Talentas ir žavesys, nuostabi Aktorė, nuostabus žmogus. Sveikinimai, pasiilgę teatro ir Nominantės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS