Rudeniški kino vojažai Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

RUDENIŠKI KINO VOJAŽAI KLAIPĖDOJE

  • 0

Klaipėdos kino klubas „8½“ ir Gėtės institutas Lietuvoje kviečia tęsti rudeniško spalio kelionę po tarptautinio pripažinimo sulaukusio Rainerio Wernerio Fassbinderio filmų retrospektyvą. Taip pat kino klubas, bendradarbiaudamas su Izraelio ambasada Lietuvoje ir I. Simonaitytės biblioteka, spalio ir lapkričio ketvirtadieniais rodo Izraelio filmų programą.

R. W. Fassbinderio drama

Spalio 16 d. 18 val. Klaipėdos kultūros fabrike bus rodoma R. W. Fassbinderio romantinė drama „Marijos Braun vedybinis gyvenimas“ (1978, Vokietija, 120 min., subtitrai – lietuvių k.).

...Antrojo pasaulinio karo metai. Į civilinės metrikacijos pastatą, kur tuokiasi Hermanas ir Marija, pataiko bomba. Pasibaigus karui Marija Braun dirba amerikiečių bare ir laukia iš karo sugrįžtančio vyro. Vienas pažįstamas praneša, kad Hermanas žuvo. Marija pradeda draugauti su tamsiaodžiu amerikiečių kareiviu Biliu. Vieną vakarą jiems einant miegoti tarpduryje pasirodo Hermanas...

Filmą režisavo R. W. Fassbinderis, scenarijaus autoriai – Pea Frohlich ir Peteris Marthesheimeris, vaidina aktoriai Hanna Schygulla, Klausas Lowitschas, Ivanas Desny.

R. W. Fassbinderis – Vakarų Vokietijos teatro ir kino režisierius, aktorius, dramaturgas, kompozitorius, eseistas ir redaktorius. Jis laikomas ryškiu naujosios vokiečių kino bangos veikėju ir katalizatoriumi. Jo filmai išgarsino režisierių ir vokiečių kiną pasaulyje.

Bilietai į filmą – po 4 Eur, kino klubo nariams – po 2 Eur. Bilietus galima įsigyti nuo 17 val. seanso dieną Kultūros fabrike.

Filmai iš Izraelio

Kino klubas „8½“ prisijungė prie kino projekto „Izraelio kinas tavo mieste“ ir buria į nemokamus kino seansus Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje.

Spalio 17 d. 17 val. kino gerbėjų lauks režisieriaus Bazi Gete filmas „Raudoni lapai“ (2014, 90 min.).

...74-erių Saliamonas Tadela – sunkaus būdo, užsispyręs ir nervingas žmogus. Taip pat išsigandęs, bijantis mirti ir bijantis būti vienas. Kalba mažai ir sunkiai šneka hebrajų kalba. Prieš 28 metus su šeima pakeitęs gyvenamąją aplinką – iš Etiopijos emigravęs į Izraelį, jis uoliai tęsia originalios kultūros tradicijas. Filmo pasakojimas prasideda paminklo atidengimu Saliamono žmonai. Grįžus iš kapinių, per šermenis kyla ginčas dėl turto ir tarp šeimos narių atsiveria gilus plyšys... „Raudoni lapai“ – tai filmas apie kartų skirtumus ir konfliktus, susijusius su tradicijomis, šeimos vertybėmis, lyčių vaidmenimis ir santykiais už bendruomenės ribų. Emigracijos procesas filme vaizduojamas kaip ilgas, trauminis ir sudėtingas išlikimo kelias, kaip tie ilgi Saliamono pasivaikščiojimai, kameros užfiksuoti iš nugaros.

Kiti šio projekto seansai: spalio 24 d. 17 val. – rež. Avi Neshero filmas „Buvau kadaise“ (2010, 112 min.), lapkričio 7 d. 17 val. – rež. Ariko Lubetzkii ir Matti Harari filmas „Obuoliai iš dykumos“ (2014, 96 min.), lapkričio 14 d. 17 val. – rež. Yaelle Kayam filmas „Kalnas“ (2015, 83 min.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS