Rūgpjūtis Palangoje gausus renginių: pristatomas Tarptautinis akordeono festivalis | KaunoDiena.lt

RŪGPJŪTIS PALANGOJE GAUSUS RENGINIŲ: PRISTATOMAS TARPTAUTINIS AKORDEONO FESTIVALIS

  • 0

Rugpjūčio 6-12 dienomis vasaros sostinėje tradiciškai karaliauja Tarptautinis akordeono festivalis „Palanga 2020“.

Festivalio organizatoriai, meno vadovas Raimondas Sviackevičius ir Palangos miesto savivaldybė kviečia į visus festivalio koncertus nemokamai.

Rugpjūčio 11 d. 19 val. Palangos kurorto muziejuje į sceną žengs Romas Morkūnas su Solo-orchestra programa.

Akordeonistas Romas Morkūnas yra visapusiškas muzikantas ir kompozitorius. Savo atlikimu jis peržengia standartinių muzikos stilių ribas ir įrodo, kad muzikoje neegzistuoja jokie barjerai.

Romas Morkūnas – jaunos kartos Lietuvos akordeonistas, daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas baigęs studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Atlikėjas, daugelį metų grojęs įvairių ansamblių sudėtyse, į sceną žengia su soline programa „Old stories“, kurios atlikimui maksimaliai išnaudoja visas akordeono galimybes. Garso ir perkusiniai efektai, dėka „Loop Station“, sukuria įspūdį, jog scenoje groja orkestras.

Programoje skamba pačio atlikėjo sukurti bei aranžuoti kūriniai, kuriuose jungiami electro, minimal, jazz ir pasaulinės muzikos stiliai, girdimi klasikos pasažai bei šiuolaikinės muzikos akcentai.

Su beribe ekspresija ir energija akordeonu atliekamos visiškai netikėtos kompozicijos, priverčia naujai atrasti šį instrumentą.

Scenoje tik vienas žmogus, tačiau to užtenka akordeono muzikos magijai atskleisti.

Vėliau pasirodys Iliyja Zhornitski iš Izraelio, kuris žiūrovams pristatys pramoginę muziką.

Tarptautinių konkursų laureatas, akordeonistas Iliyja Zhornitski yra baigęs P. I. Čaikovskio Ukrainos Nacionalinę Muzikos Akademiją, o šiuo metu gyvena Izraelyje ir dėsto akordeono atlikimo meno discipliną Beršebos konservatorijoje ir Muzikos ir Šokio Akademijoje Jeruzalėje.

I. Zhornitski aktyviai koncertuoja solo ir įvairių ansamblių sudėtyje. Atlikėjo muzikiniai interesai apima platų barą nuo klasikinės muzikos iki estrados, džiazinės bei pop muzikos.

GALERIJA

  • Rūgpjūtis Palangoje gausus renginių: pristatomas Tarptautinis akordeono festivalis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS