Ruošiamasi nepriklausomybės atkūrimo jubiliejui: kokie renginiai vyks Klaipėdoje? | KaunoDiena.lt

RUOŠIAMASI NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO JUBILIEJUI: KOKIE RENGINIAI VYKS KLAIPĖDOJE?

Kultūros ministerija Lietuvos savivaldybių kultūros centrams ketina padalyti apie 200 tūkst. eurų, kurie bus skirti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos, Kovo 11-osios, 30-osioms metinėms organizuoti. Daliniam proginių renginių finansavimui gauti paraiškos turi būti pateiktos per dvi savaites.

Šventei skirs eurų

Kultūros ministerija pasirengusi išdalyti penktadalį milijono, kad deramai ir patriotiškai būtų paminėtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejus.

Paraiškas daliniam renginių finansavimui reikia pateikti iki lapkričio 25 d.

Kaip rašoma ministerijos tinklalapyje, konkurso tikslas yra "įprasminti ir aktualizuoti Kovo 11-osios svarbą Lietuvos valstybingumo raidai, prasmingomis, visuomenę plačiai įtraukiančiomis kūrybinėmis iniciatyvomis stiprinti Lietuvos visuomenės pagarbą valstybei, jos istorijai, kultūrai ir tradicijoms".

"Tam numatoma skirti apie 200 tūkst. eurų. Lėšos turėtų būti panaudotos Kovo 11-osios renginiams organizuoti. Konkurse daliniam finansavimui gauti gali dalyvauti Lietuvos savivaldybių kultūros centrai. Projektas bus finansuojamas, jei sumanymas bus originalus, įdomus ir skatins sujungti bendruomenes. Svarbu, kad Lietuvos žmonės pajustų tą šventinę nuotaiką", – kalbėjo Kultūros ministerijos atstovė Ona Šaltytė.

Tradicinis koncertas arenoje

Dalį Kovo 11-osios renginių uostamiestyje, kaip ir kasmet, turės organizuoti Žvejų rūmų darbuotojai.

Jie taip pat ketina teikti paraišką Kultūros ministerijai daliniam šventinių renginių finansavimui.

Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotoja Nemira Trakumienė teigė, kad rengs tik kelis tradicinius renginius, tarp kurių – ir šventinį koncertą Klaipėdos arenoje, į kurį bilietai paprastai kainuoja tik 3 eurus.

Dėl to renginys esą yra labai populiarus.

"Programa jau yra visiškai aiški. Šį kartą koncertuos trys atlikėjai – Erica Jennings, Jurgis Didžiulis ir Vidas Bareikis", – patvirtino N.Trakumienė.

Savivaldybėje yra įsteigtas renginių organizavimo štabas. Pastarąjį kartą per susirinkimą išreikšta daug nuomonių, kaip ta šventė turėtų atrodyti.

"Dabar mes norime pasitvirtinti renginių planą, kad galėtume teikti paraišką Kultūros ministerijai dėl finansavimo, bet kai kurie štabo nariai suabejojo mūsų pasiūlymais, tad teks rinktis vėl. Kol kas nėra priimtas sprendimas, kokie renginiai vyks Kovo 11-ąją, dar deriname", – kalbėjo N.Trakumienė.

Tik kilnoja popierius?

Visus renginius mieste turėtų inicijuoti ir koordinuoti savivaldybės Kultūros skyrius.

Kultūros skyriaus specialisto Vido Pakalniškio pasiteiravus, kokie dar renginiai planuojami Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga, valdininkas pripažino ne kažin ką apie tai žinąs.

"Už Kovo 11-osios renginius mes nesame atsakingi. Ką gi mes veikiame? Popierius kilnojame. Renginių organizavimu Kultūros skyrius užsiėmė prieš 20 metų", – sakė V.Pakalniškis.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė patikino, kad apie tai, kokie Kovo 11-osios renginiai turėtų vykti uostamiestyje, pradėta diskutuoti prieš du mėnesius.

"Pagrindinė įstaiga, kuri atsakinga už šios progos renginius, yra Žvejų rūmai. Tačiau kviečiame ir kitas miestui pavaldžias įstaigas prie to prisidėti. Žinome, kad kažką organizuos ir Mažosios Lietuvos istorijos muziejus. Norime ko nors naujo, įdomaus, subtilaus, todėl dar diskutuojame, kaip paminėti Kovo 11-ąją Klaipėdoje. Bet kol kas negaliu įvardyti konkrečios šios dienos programos ar renginių skaičiaus", – teigė E.Deltuvaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Dar

Dženings su Didžiuliu tai dar suprantu o tas kur ,,ima nervas" tai visai šventei netinka.:). Organizatoriams reikėtų atidžiau rinkti repertuarą ir atlikėjus - jei šventė tai šventė o ne sudėtinga į paslėptą prasmės poeziją nešanti daina verčianti įsigilinti ir suprasti. Tokiu atveju nėra naudos ne tik klausytojui bet ir atlikėjui. Greičiau atvirkščiai - koncertu nusiviliama..Galvokit organizuotojai, galvokit. Toks jūsų darbas verčia galvoti apie prastą teikiamų paslaugų kokybę

Anonimas

neįdomu

Butu labai gerai

Jei Mamutui 100 stuku isskirtumete. Sako, kad jam truksta babkiu. Lai lauza pakurens patriotas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS