Savaitgalį uostamiestyje karaliaus mada | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ UOSTAMIESTYJE KARALIAUS MADA

Festivalio "IKRA mada" organizatoriai jau trečią kartą klaipėdiečius kviečia susipažinti su Lietuvos ir užsienio mados žvaigždėmis ir naujausiomis tendencijomis. Su Kultūros fabriko atidarymu sutampančioje šventės programoje – mugės, dirbtuvės, parodos ir diskusijos.

Prieš keletą metų "IKRA mada", prasidėjusi kaip mados šou, šiemet išaugo į trijų dienų festivalį, kurio koncepcija – mados produkto vystymas.

Penktadienį menų ir kūrybinių verslų inkubatoriuje mados savaitgalis prasidės 18 val. mados ir dizaino ženklų parduotuvių atidarymu, o 19 val. dizainerė bei mados teoretikė Asta Labžentytė pristatys visą festivalį veiksiančią parodą "Mados sistema".

Šią parodą jaunąją dizainerę kuruoti įkvėpė filosofo bei mados teorijos pradininko Rolando Bartheso mados pramonės skirstymas į tris sritis: gamybą, sklaidą ir vartojimą.

Bus atskleidžiamos tekstilės pramonės, siuvimo ir technologijos paslaptys, supažindinama su mados fotografija, iliustracija ir jos reklama bei pristatoma, kaip susijusi žmogaus išorė su jo vidiniu pasauliu.

Tą patį vakarą prasidės visą savaitgalį truksiantis įvairių dirbtuvių bei diskusijų maratonas: svečiuosis prekių ženklų "labàdienà", "FUMparFUM | created by Aistis Mickevičius", "ABOUT Baltic Underwear", "d'Mark" autoriai, vyks diskusijos su Berlyne gyvenančia mados agentūros "Temporary Showroom" projektų vadove Magdalena Bonamin, menininke Agne Kišonaite, "L'Officiel" žurnalo mados redaktore Lina Bernotaityte, gatvės mados fotografu Dainiumi Ščiuka, dizainere Monika Klupšaite ir kitais.

Pagrindinis savaitgalio akcentas – šeštadienį 19 val. prasidėsiantis  madų šou, kurio metu bus pademonstruotos net 16 kolekcijų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Vokietijos ir Ukrainos.

Organizatoriai neketina sustoti ir tikisi, kad ateityje festivalis galės vadintis ne tik savaitgalio, bet ir visos savaitės renginiu.

Šiuos lūkesčius pagrindžia ir nemenkas susidomėjimas mados savaitgaliu, o renginių organizatoriai tiki, kad tai bus nemenkas indėlis į Vakarų Lietuvos kūrybinės minties raidą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS