Septyneri metai burtų ir magijos mokykloje | KaunoDiena.lt

SEPTYNERI METAI BURTŲ IR MAGIJOS MOKYKLOJE

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko naujove – mokyklą paliekanti XXVII gimnazistų laida bendruomenei dovanojo spektaklio „Dūmeliai, arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą.

Ne vieną gimnazistų talentą atskleidžiančioje premjeroje – daugybė aliuzijų, susijusių su kone geidžiamiausios miesto mokyklos kasdienybe.

Ko siekia šiandienos jaunimas? Anot spektaklio herojų, užkariauti mokyklą arba tapti geriausiais. Kaip tai pasiekti? „Pasislėpti ir praplaukti“?

Šie norai „Ąžuolyno“ gimnazijoje neįgyvendinami, nes, kaip parodė spektaklis, gimnazistai ne tik garsėja savo mokslo pasiekimais, bet ir yra kūrybingos, daugybę talentų turinčios asmenybės.

Vadovaujant spektaklio scenografei ir režisierei Rugilei Latvėnaitei, „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientai scenoje tapo aktoriais, kurie vaidino, šoko, dainavo, demonstravo lankomas sporto šakas. Jie dirbo ir apšvietėjais, garso režisieriais, rūbų kūrėjais, scenografais.

Buvo sunku patikėti, kaip R. Latvėnaitei ir abiturientų kuratorei Linai Viltrakienei pavyko darniai sujungti tokį didelį būrį skirtingų pomėgių jaunuolių ir sukurti stulbinantį reginį.

„Dūmeliai, arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ turėjo ne tik draminių, bet ir miuziklo, solinio dainavimo, stand up intarpų.

Jaunieji aktoriai į reginį įjungė ir publiką: ėjo klausti jų nuomonės, aktyviai prašė palaikymo, tad žiūrovais tapusi mokyklos bendruomenė, šeimų nariai tiesiog ošė iš pasitenkinimo ir nenorėjo jų paleisti.

Spektaklio „Dūmeliai, arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ istorija pasakojo apie norą užkariauti pasaulį, sėkmės laukimą, pranokti konkurentus.

O daugiausia – apie draugystę, atsidavimą, savo svajonių siekį, nepaisant visų kliūčių.

Tai istorija apie tuos, kurie norėjo būti pirmi. Ir gretinant su gyvenimo skrydžiui besiruošiančiais „Ąžuolyno“ gimnazijos auklėtiniais, norėtųsi teigti, kad tai pasakojimas apie jaunus žmones, kurie savo mokykloje buvo ir yra laimingi.

„Ąžuolyno“ gimnazijos direktorė Vilija Prižgintienė po spektaklio reziumavo: „Buvo labai gera matyti jūsų spindinčias akis, trykštančią jaunatvišką energiją. Vadybos profesionalai tikina, kad, jei kažkas pasisekė, reikia kartoti visose gyvenimo situacijose. Jei jūs su tokia pat meile, užsidegimu ir noru dabar atsiduosite pasiruošimui egzaminams, mažiau nei po šimto dienų tarsi sviestu patepta praeis visa egzaminų sesija. Šiandienos spektaklis parodė, kad naujos mokyklos tradicijos – premjeromis išlydėti gimnazistus – kartelė užkelta labai aukštai.“

GALERIJA

  • Talentai: kad „Ąžuolyno“ gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų, esą tik pasenęs mitas.
Gimnazijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vasia

Bravo Ąžuolyniečiai, gerų egzaminų rezultatų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS