„Šermukšnio“ festivalyje uostamiestyje triumfuos gatvės teatras ir naujasis cirkas | KaunoDiena.lt

„ŠERMUKŠNIO“ FESTIVALYJE UOSTAMIESTYJE TRIUMFUOS GATVĖS TEATRAS IR NAUJASIS CIRKAS

  • 2

Liepos 2–4 dienomis Klaipėdoje vyksiančiame XXI tarptautiniame gatvės teatrų festivalyje „Šermukšnis“ publikos laukia gatvės vaidinimai, teatrališki paradai, akcijos ir atrakcijos. Festivalio žiūrovai tris dienas nemokamai galės pamatyti trupių iš užsienio ir Lietuvos pasirodymus.

„Šermukšnyje“ pirmąkart dalyvaus jauniausio Lietuvos teatro scenoje žanro – naujojo (šiuolaikinio) cirko atstovai. Žiūrovai pamatys Lietuvos ir užsienio naujojo cirko kūrėjų triptiką.

Kęsto Matusevičiaus siurreali komedija „Aš, drabužiai ir kas jie?“ įtrauks į magišką pasaulį, kuriame drabužiai pradeda kvėpuoti ir atgimsta kaip mistinės būtybės. Šiame monospektaklyje susipina fizinė komedija, klounada ir objektų manipuliacija, naudojant drabužius.

Sujungdama žongliravimą ir šokį, Aino Mäkipää iš Suomijos spektaklyje „Jugglescapes“ ieško, kaip išlaisvinti kamuoliukų ir kūno judėjimą. Negana to, šią itin daug tikslumo ir kruopštumo reikalaujančią discipliną menininkė perkelia iš įprastos scenos į lauką, kur sudėtingos kamuoliukų kombinacijos susilieja su įvairiais kraštovaizdžiais.

Tarptautinis duetas Džiugas Kunsmanas (Lietuva) ir Adrianas Carlo Bibiano (Meksika) spektaklyje „Ryšio beieškant“ mezga neverbalinį kontaktą tarp akrobato ir šokėjo. Jų spektaklis inspiruotas pastarųjų metų įvykių pasaulyje, t. y. pandemijos, kuri privertė daugelį žmonių atsiriboti vienas nuo kito. Naudodamiesi skirtingomis judesio kalbomis, atlikėjai šia tema sieks sukurti neįprastą, bet atvirą bendravimą tarp žiūrovų.

Taigi klaipėdiečių ir miesto svečių laukia trys gražios dienos ir vakarai, stebint ir patiems dalyvaujant spalvingame, pilname siurprizų teatriniame vyksme.

Klaipėdos žvejų rūmų rengiamo XXI tarptautinio gatvės teatrų festivalio „Šermukšnis“ renginiai vyks Bastionų komplekso Jono kalnelio saloje, aikštėje prie Kultūros fabriko ir Klaipėdos lėlių teatro kiemelyje.

Festivalį pristato LRT ir Kultūros uostas Klaipėda, finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. Išsami festivalio programa: www.zvejurumai.lt.

GALERIJA

  • A.Mäkipää.
  • D.Kunsmano ir A.C.Bibiano „Ryšio beieškant“.
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Bukiai žurnaliugos

Dar niekas neprasidėjo o pas juos jau ,,triumfuos":D).Kaip ekstrasensai viską žino iš anksto? Reikėjo dar parašyt kiek minučių jiems plos ir kiek gėlių puokščių įteiks:D)

Pasiilgom

Labai puiku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS