„Taško teatras“ kviečia į pavasario sezono spektaklius | KaunoDiena.lt

„TAŠKO TEATRAS“ KVIEČIA Į PAVASARIO SEZONO SPEKTAKLIUS

  • 1

„Taško teatras“ – jauna, Klaipėdoje reziduojanti kūrėjų grupė – pristato pavasario sezono repertuarą. Pasaulį šiurpinant nežmoniškiems ir nepateisinamiems Rusijos valdžios veiksmams prieš Ukrainos žmones, mūsų visų dėmesiui ir mintims susikoncentravus į karo Ukrainoje įvykius, teatro kūrėjai taip pat morališkai ir fiziškai palaiko Ukrainą, savanoriauja, dalį už spektaklius surenkamų lėšų skiria paramos Ukrainai organizacijoms.

Tačiau yra ir įsitikinę, jog emociškai sunkiu, neužtikrintumo kupinu laikotarpiu teatras – viena iš veiksmingiausių nusiraminimo, minčių atitraukimo, o taip pat sąmoningumo ugdymo, pasaulėžiūros plėtimo priemonių. O įvairi ir klestinti kultūra – vienas iš laisvos demokratijos ir sveikos, mąstančios visuomenės požymių. Tačiau kultūra negali egzistuoti be adresato taip, kaip dialogas vienumoje – neįmanomas. Todėl „Taško teatras“ kviečia visuomenę vertinti laisvę ir ja naudotis. Vienas iš būdų – aktyviai dalyvauti įvairiuose kultūriniuose renginiuose.

Spektaklio „Miškelis“ premjera – jautrus atminties prisilietimas prie XX a. tragedijų temos

Pirmosios sovietų okupacijos paskutinę savaitę – 1941 metų birželio 22–28 dienomis – Lietuvoje nužudyta daugiau kaip 1000 kalinių ir civilių gyventojų.

Žiaurumu išsiskyrė Telšių kalėjimo politinių kalinių žudynės. Birželio 24-osios naktį 76 politiniai kaliniai atvežti į netoli esantį Rainių miškelį, kuriame buvo nužudyti ir paskubomis užkasti.

Kuriant spektaklį atsiremta į tikrus įvykius, realių žmonių biografijas, tardymo bylas, istorikų tyrimus, tačiau „Miškelio“ kūrėjai šį darbą vadina ne dokumentiniu, o atminties ir vaizduotės spektakliu. Pasak režisieriaus V. Masalskio, tai tarsi giesmė apie atmintį, prisimenant Rainių aukas ir mėginant atsargiai prisiliesti prie XX amžiaus tragedijų temos.

Plačiau apie spektaklį: https://kjt.lt/lt/miskelis-premjera-2022/.

Režisierius – Valentinas Masalskis; dramaturgas – Mindaugas Nastaravičius; kompozitorė – Nijolė Sinkevičiūtė; scenografė ir kostiumų dailininkė – Paulė Bocullaitė; šviesų dailininkas – Justas Bo; režisieriaus asistentas – Paulius Oficerovas; vaidina Klaipėdos jaunimo teatro, „Taško teatro“, „Aemotion teatro“ grupės aktoriai.

Spektaklis vyks:

balandžio 1 d., 18 val., Rokiškio kultūros centre, festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“.

Muzikinis spektaklis – premjera „Mitai“

Šių metų vasarį išleistas spektaklis – unikali auralinė bei vizualinė patirtis.

Spektaklis perkelia žiūrovus į nuotaikingą, absurdiškų situacijų bei fantasmagorinių ritualų kupiną pasakojimą apie žmogaus gyvenimą. Herojų nuo gimimo lydi laimės pažadas. Pranašystės vedamas jis susiduria su keisčiausiomis būtybėmis: pabaisomis, deivėmis, titanais, išminčiais ir kaukučiais. Panašiomis į kiekvieno iš mūsų kasdien sutinkamas. Paveiktas būtybių herojus patiria nušvitimus ir nutamsėjimus, panašius į kiekvieno iš mūsų patiriamus.

Svarbi spektaklio dalis – pačių atlikėjų pagaminti instrumentai, kurie atrodo ypač keistai, tačiau švarus ir profesionalus skambesys primena styginį kvartetą, folklorinius instrumentus, net elektrines ir bosines gitaras. Rankų darbo instrumentų bei elektronikos sintezė formuoja išskirtinį spektaklio garsų pasaulį: nuo kosminių sci-fi garsiukų iki jaukaus paukštukų čiulbesio, nuo dramblių baubimo iki pirmykštį karą menančio būgnų dundesio.

Plačiau apie spektaklį: https://www.facebook.com/events/681948909674935.

Režisierius – Valentinas Masalskis; dramaturgė – Dovilė Katiliūtė; kompozitorius – Kristupas Biržietis; kostiumų dailininkė – Erika Jankauskaitė; garso režisierius – Edvinas Vasiljevas; šviesų dailininkas – Justas Bo; vaidina – Donatas Mickūnas, Samanta Pinaitytė-Maiskienė, Laurynas Luotė, Paulius Kavoliūnas, Ramunė Degutytė, Jūratė Martinaitytė, Angelina Daukaitė, Kristupas Biržietis, Solveiga Reklaitytė.

Spektaklis vyks:

balandžio 24 d., gegužės 19 d. Klaipėdos kultūros fabrike.

Nepatogia tema kontempliuojanti be baimės – monodrama „Būti“

Daugybę teigiamų žiūrovų atsiliepimų visoje Lietuvoje sulaukęs monospektaklis tęsia savo kelionę ir svarbią misiją: vystyti visuomenės dialogą sudėtinga, daugelį skirtingų požiūrio kampų turinčia nėštumo nutraukimo tema.

Sėkminga trijų moterų – režisierės Livijos Krivickaitės, aktorės Jūratės Martinaitytės bei dramaturgės Dovilės Katiliūtės – kūrybinė sintezė lėmė paveikų bei nepaviršutiniškai temą nagrinėjantį meno kūrinį – diptiką, sudarytą iš dviejų viena kitą papildančių dalių: spektaklio bei su neplanuotu nėštumu ar abortu susidūrusių žmonių fotografijų parodos „Esu“, kurią lydi tikros istorijos.

Spektaklio dramaturgijos pagrindas – taip pat tikros moterų, susidūrusių su neplanuotu nėštumu ar nėštumo nutraukimu, istorijos. Dokumentinė medžiaga suteikia pjesei intymumo, autentiškumo, atskleidžia itin jautrias temas, kuriomis visuomenėje kalbėti dažnai nepatogu. Ką pasirinkti? Nėštumo nutraukimą ar gimdymą neturint jokios paramos? Kaip kovoti su šių pasirinkimų psichologinėmis pasekmėmis, nugalint socialinę atskirtį, vienišumą? Ką mums reiškia būti? Ar turime teisę spręsti, ar gali būti kiti?

Plačiau apie spektaklį: https://taskoteatras.lt/spektakliai/buti/.

Spektaklis vyks:

kovo 31 d., 18 val., Plungės kultūros centre;

balandžio 19 d., 18 val., Rokiškio kultūros centre, festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“;

balandžio 28 d. Telšių Žemaitės dramos teatre;

gegužės 3 d. Kauno miesto kameriniame teatre;

gegužės 10 ir 31 d. Menų spaustuvėje;

gegužės 20 d. Jonavos kultūros centre.

Komedija „Beautiful bodies“ – nuo juoko iki ašarų

Iki ašarų komiškos situacijos ir dialogai susipina su giliai paslėptu jaunų moterų gyvenimo dramatiškumu. Labai skirtingo likimo drauges suvienija tikros meilės, darnių šeimos santykių ar paprasto vyrų dėmesio paieškos.

Spektaklyje išryškėja šiuolaikinės vartotojiškos visuomenės grimasos ir aštrūs socialiniai bei finansiniai skirtumai, tačiau kūdikio kraiteliui atneštos dovanos besilaukiančiai mamai tampa brangiomis tikrai ne pinigine išraiška, o jas dovanojusiųjų įdėta meile ir nuoširdumu. Spalvingi moterų charakteriai, juokas, svajonės, be galo skirtingos merginų gyvenimo istorijos tampa gera terpe skleistis moteriškai draugystei, kuri vienu metu trapi kaip stiklas, bet tuo pačiu ypatinga ir suprantama tik pačių moterų.

Plačiau apie spektaklį: https://taskoteatras.lt/spektakliai/beautiful-bodies/.

Režisierius – Valentinas Masalskis; vaidina – Karolina Kuzborska, Solveiga Reklaitytė, Livija Krivickaitė, Veronika Tarasevičiūtė, Jūratė Martinaitytė, Kotryna Šileikaitė.

Spektaklis vyks:

balandžio 14 d. Alytaus miesto teatre;

gegužės 4 d. Kauno miesto kameriniame teatre;

gegužės 6 d. Klaipėdos kultūros fabrike.

Spektaklis – žaidimas „Miško internetas“

Kad miškai yra svarbūs Žemės ekosistemai bei atmosferai tarsi instinktyviai nujaučiame kiekvienas. Tačiau šiuolaikinis žmogus – atitrūkęs nuo gamtos pasaulio, o sparčiai besivystančiame, didėjančio vartojimo pasaulyje ypač svarbu, jog auganti karta vertintų ir tausotų gamtą, suvoktų esminius gamtos veikimo principus, kad egzistuojant klimato kaitai užaugtų piliečiai, kurie turėtų su gamta ryšį ir ją gerbtų.

Todėl jau šiandien reikia stengtis suteikti žinių, prisidėsiančių prie sąmoningesnių Lietuvos piliečių ugdymo gamtos ir miško atžvilgiu. Spektaklio kūrybinė komanda ir žaismingi personažai – Grybai Ybas, Kelkutis, Piktrus, Minkštutis ir Kreivutis – kviečia vaikus kartu pasinerti į patyriminį netikėtumų, užduočių bei žaidimų kupiną fantastišką miško pasaulį.

Plačiau apie spektaklį: https://taskoteatras.lt/spektakliai/misko-internetas/.

Režisierė – Loreta Vaskova, dramaturgė – Monika Baranauskaitė; scenografė – Paulė Bocullaitė; kostiumų dailininkė – Žaneta Černė; kompozitorius – Yiorgis Sakellariou; šviesų dailininkas – Tomas Zinkus; vaidina – Kristupas Biržietis, Paulius Kavoliūnas, Samanta Pinaitytė-Maiskienė, Jūratė Martinaitytė, Donatas Mickūnas.

Spektaklis vyks:

balandžio 3 d. Klaipėdos kultūros fabrike;

balandžio 20 d., 12 val., Rokiškio kultūros centre, festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“;

gegužės 8 d. Klaipėdos kultūros fabrike.

Muzikinė komedija – lietuvio tapatybės tyrimas „Amerika pirtyje“

„Amerika pirtyje“ – tai pirmasis Lietuvoje viešai lietuvių kalba suvaidintas vienos dalies spektaklis pagal to paties pavadinimo Keturakio pjesę, kuris po beveik 125 metų pritaikomas šiuolaikiniam žiūrovui virto muzikine komedija!

Grotesko žanras aktoriams leidžia ne tik būti ryškiems grimu ar kostiumais, meistriškai atlikti vokalines partijas, bet ir žaismingai įkūnyti atpažįstamus lietuviško kaimo charakterius, kurie trykšta energijos, lengvumo bei laisvės kupinu jaunystės šėlsmu, o taip pat yra prisotinti ironija. Tačiau pagrindinė spektaklio idėja, kaip ir XIX–XX amžių sandūroje, išlieka ta pati: visada gerai tik ten, kur mūsų nėra!

Plačiau apie spektaklį: https://taskoteatras.lt/spektakliai/amerika-pirtyje/.

Režisierius – Valentinas Masalskis; scenografijos ir kostiumų dailininkė – Renata Valčik; kompozitorius – Kristupas Biržietis; dainų tekstų autorė – Karolina Kuzborska; vaidina – Aistė Alksnytė, Jūratė Martinaitytė, Paulius Kavoliūnas, Solveiga Reklaitytė, Donatas Mickūnas, Karolina Kuzborska, Gediminas Povilavičius, Kristupas Biržietis, Angelina Andrėja Daukaitė, Elzbieta Girkantaitė, Rugilė Žilevičiūtė, Aurimas Bareikis.

Spektaklis vyks:

balandžio 30 d. Klaipėdos kultūros fabrike.

 

Spektaklių bilietai: https://www.tiketa.lt/LT/tasko-teatras-p2162.

GALERIJA

  • „Taško teatras“ kviečia į pavasario sezono spektaklius
  • „Taško teatras“ kviečia į pavasario sezono spektaklius
  • „Taško teatras“ kviečia į pavasario sezono spektaklius
  • „Taško teatras“ kviečia į pavasario sezono spektaklius
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis

Reikes butinai nueiti bent i viena is spektakliu. Buvau pries Naujus metus viename, tai labai patiko, jauki aplinka ir vaisiu gavau :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS