Vienos valso ritmu – su O. Kolobovaite, E. Bavikinu ir V. Lukočiaus vadovaujamu orkestru | KaunoDiena.lt

VIENOS VALSO RITMU – SU O. KOLOBOVAITE, E. BAVIKINU IR V. LUKOČIAUS VADOVAUJAMU ORKESTRU

  • 1

Į Klaipėdos koncertų salę šį penktadienį sugrįš tarptautines scenas užkariavę muzikai – aksominio balso savininkė, sopranas Ona Kolobovaitė ir operos solistas, tenoras Egidijus Bavikinas. Kartu su dirigento Vytauto Lukočiaus vadovaujamu Vytauto Didžiojo universiteto kameriniu orkestru šventinės klasikos festivalyje „Salve Musica“ jie pristatys koncertinę programą „Vienos valso ritmu“.

O. Kolobovaitė, dar nebaigusi studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, laimėjo pirmąją vietą LRT projekte „Triumfo arka“. Beje, tąkart po triumfo minėtame televizijos projekte solistė iškart vyko į Klaipėdą, kur dainavo naujametėje Klaipėdos kamerinio orkestro programoje. Vėliau solistė kūrė vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Giedriaus Kuprevičiaus miuzikle „Ugnies medžioklė su varovais“, rengė programas su Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvais, Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir kt. Labai svarbūs jai buvo 2022 m., kai sukūrė pagrindinį vaidmenį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre pastatytoje Antonino Dvoržako operoje „Undinė“. Ypač intensyvus O. Kolobovaitei yra šis šventinis laikotarpis, kai su keliomis koncertinėmis programomis dainininkė daug keliauja po įvairius Lietuvos miestus. Tačiau programą „Vienos valso ritmu“ išgirs tik klaipėdiečiai, ji paruošta specialiai festivaliui „Salve Musica“.

E. Bavikinas taip pat yra atpažįstamas operos ir pramogų pasaulio veidas. Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas išsiskiria ypatinga charizma scenoje. Teatre jis sukūrė daugiau ne dvi dešimtis vaidmenų, dažnai dalyvauja ir įvairiuose projektiniuose pastatymuose, pavyzdžiui, miuzikluose „Ugnies medžioklė su varovais“, „Paryžiaus katedra“ ir kt. Dainininkas labai sėkmingai pasirodo ir televizijos projektuose: neseniai buvo pripažintas nugalėtoju LRT projekte „Miuziklo garsai“.

Dirigentas V. Lukočius bet kokį koncertą paverčia smagiu nuotykiu visiems jame dalyvaujantiems. Fortepijono ir simfoninio dirigavimo specialybes įgijęs muzikas yra itin atviras netikėčiausioms meninėms idėjoms. Lietuvos publikai, ypač muzikinių televizijos projektų žiūrovams V. Lukočius geriausiai žinomas kaip orkestro „Vilnius Sinfonietta“ įkūrėjas, vadovas ir dirigentas. Kelerius metus jis dirbo Lapenrantos miesto simfoninio orkestro meno vadovu Suomijoje, o 2019 m. tapo Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro vyriausiuoju dirigentu. Šio orkestro, įkurto 2011 m. Kaune, repertuare karaliauja muzikos stilių ir žanrų įvairovė – nuo klasikinių kūrinių iki eksperimentinių projektų su kitų sričių menininkais.

Šventinė programa supažindins su muzikos kūrėjais, kuriuos vienija Vienos valso ritmas.

Skambės ištraukos iš Imrės Kalmano, Johanno Strausso (sūnaus), Franzo Leharo operečių.

Koncerto pradžia – 18.30 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ta Kolobovaitė,

labai graži mergaitė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS