Vilioja pažintimi su siurrealistiška „Dieviškąja komedija“ | KaunoDiena.lt

VILIOJA PAŽINTIMI SU SIURREALISTIŠKA „DIEVIŠKĄJA KOMEDIJA“

  • 0

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) veikianti žymaus siurrealisto Salvadoro Dali paroda „Dieviškoji komedija“ akį traukia darbų gausa, precizišku jų atlikimu ir atpažįstama salvadoriška logika bei stilistika.

Nepraranda populiarumo

Kino meno, avangardo, baldų dizaino ir kitose srityse ryškų pėdsaką palikęs autorius įtvirtino siurrealizmo judėjimą ir pagrindines jo idėjas ne tik tapyboje. Provokuojantis, ekscentriškas savo menine raiška bei gyvenimo būdu ir elgsena kūrėjas net ir praėjus beveik 30 metų po jo mirties nepraranda populiarumo.

Iki liepos 3 d. KKKC Parodų rūmuose eksponuojamos parodos lankytojai turi galimybę pirmą kartą apžiūrėti visą Dantės poemai „Dieviškoji komedija“ skirtų S.Dali iliustracijų ciklą iš privačios kolekcijos bei pamatyti jo paveikslus tekstilės kūriniuose.

Ekskursijos po parodą

KKKC Parodų rūmų komanda tradiciškai kviečia registruotis ir dalyvauti ekskursijose su gidu po S.Dali parodą „Dieviškoji komedija“. Jos metu pavieniai lankytojai galės daugiau sužinoti ne tik apie parodos eksponatus, bet ir apie patį ekscentriškąjį S.Dali.

Birželio mėnesį ekskursijos vyks trečiadieniais–penktadieniais 12 ir 14 val. bei šeštadieniais 14 val.

Būtina išankstinė registracija el. paštu edukacija@kkkc.lt arba tel. 8 602 21 167. Ekskursijų kaina įeina į parodos bilieto kainą: suaugusiesiems – 5 Eur; senjorams, neįgaliesiems, studentams, moksleiviams, pateikusiems pažymėjimą, – 2,50 Eur.

Edukaciniai šeštadieniai

S.Dali parodos eksponatai inspiruos ir šeštadienines kūrybines dirbtuves, skirtas suaugusiesiems, šeimoms bei jaunimui. Jų metu siūloma pažintis su keliomis grafikos technikomis: pirmosiose dirbtuvėse bus galima susipažinti su ksilografija ir etapine chromatine iškiliaspaude spauda naudojant linoraižinį, antrosios dirbtuvės bus skirtos literatūros kūrinio iliustracijai.

Birželio 4 d. 11 val. – šeimų ir jaunimo šeštadienis „Ksilografija ir linoraižinys: dekompozicinė chromatinė spauda“.

Birželio 11 d. 12 val. – šeimų ir jaunimo šeštadienis „Iliustracija“.

Užsiėmimai mokami. Būtina išankstinė registracija el. paštu: edukacija@kkkc.lt arba telefonu 8 602 21 167.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS