17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra | KaunoDiena.lt

17 MLN. EURŲ KAINAVUSI RUSNĖS ESTAKADA BYRA

2019 m. iškilmingai atidaryta Rusnės estakada po žiemos jau rodo pirmus susidėvėjimo požymius – pylimo šlaitus išplovė vanduo, griūva įtvirtinimai, baloje pražuvo 44,3 tūkst. eurų kainavę medžiai.

Šią žiemą potvyniai kelis kartus skandino pamarį. Vandens spaudimo neatlaikė estakados pylimas. Kelyje Šilutė–Rusnė ties autobusų stotele pagrindą sutvirtinančios plytos ėmė byrėti, sankasoje atsivėrė ertmės.

Potvynyje, panašu, pražus didžioji dauguma iš 300 palei pylimą susodintų medžių.

Tvarkant senąjį Rusnės kelią buvo nuspręsta išpjauti senus medžius, nors miškininkai to nerekomendavo daryti, nes solidaus amžiaus sulaukusių medžių šaknys padėjo sutvirtinti pylimą.

Nauji želdiniai susodinti 2020-aisiais. Skelbtą konkursą tuomet laimėjo įmonė "Megaplantas".

Šios bendrovės vadovas Gediminas Valašinas pripažino, kad jo vadovaujamos įmonės darbas nuėjo veltui.

Gediminas Valašinas: pinigai išmesti tiesiogiai į balą.

"Viskas tik dėl to, kad tokius projektus projektuoja žmonės, kurie nebuvę Rusnėje ir apie potvynį gal tik yra girdėję. Kai buvo iškirsti seni medžiai, kilo žmonių nepasitenkinimas. Buvo suprojektuotas jų atsodinimas, bet prie sankasos negalėjo, tad sodino žemiau. Jau pirmą žiemą dalį jų ledai išlaužė. Negaliu žiūrėti", – neslėpė G.Valašinas.

Jau po pirmos žiemos buvo aišku, kad čia blogai.

Rangovas darbą padarė, dabar medžiai priklauso Kelių direkcijai, ji ir turėtų rūpintis.

"Kai labiau rūpi asfaltas, medžiai nerūpės. Pinigai išmesti tiesiogiai į balą. Jau po pirmos žiemos buvo aišku, kad čia blogai. Galėjo bent dalį persodinti, yra ten vietų. Mes juk negalime jų liesti ar iškasinėti, tai būtų vagystė", – kalbėjo G.Valašinas.

Dalis medžių po užmirkimo atsigaus, tačiau kiek jų šį pavasarį išsprogs, neaišku.

Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus tikino, kad vyko apžiūrėti estakados būklės.

"Žinome tą bėdą, bet ten įmanoma sutvarkyti, pabetonuoti reikėtų. Nėra taip baisiai, bet iš tiesų šiek tiek yra paplauta", – pripažino R.Steponkus.

GALERIJA

  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
  • 17 mln. eurų kainavusi Rusnės estakada byra
Aldonos Aleksėjūnienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

efka

Ne tik projektuotojai kalti, rangovai taippat. Popieriukai klastojami bele kokiais mastais, nes prekės perkamos pigiausios, dažniausiai net neatitinkančios reikalavimų, o dokumentuose pateikiama, kad medžiagos supirktos pagal reikalavimus. Kad ir paimkim klijus, dokumentų specifikacijoje yra reikalavimas naudoti Hilti klijus, kurie tikrai kokybiški, bet ir labai brangūs. Dėl akių nupirks keleta pakuočių, o likusią dalį nupiirks kokius Penosil klijus, kurie net ne tam skirti. Vat ir gaunasi brokas. Dokumentėliai suklastoti. Kitas dalykas, priėmimo komisijos. Po apžiūros randamas brokas, bet komisija nuvežama į kokį restoraną, pavaišinama, lauknešėliai sudėti ir piš, broko nebėr, tik kosmetinis koks dalykėlis, dėl akių, tipo broką taiso. Visas tas dalykas matyt tebeklesti nuo 2015 metų, kai savo kailiu tai patyriau.

Piguva

Na,o Gedimino kalnas.Ar ne tas pats? Išpjovė senus medžius,paliko kalną pliką kaip užpakalį Būtų bent pusę(reikėjo du trečdalius)palikti vien dėl grožio.Kad ir mažesnius.O dabar niekas neriša žemės.Dar tvarkyti mėgino vienas veikėjas,o paskui išėjo iš to darbo. Paskui sugalvojo su viela surišti,kaip kokį šluotražį.O pasakyk,kad nepilno proto,visi žinome kuo baigsis.

Inesa

Skambi antraštė :), kai paplauta tik kelyje esančios autobusų stotelės viena plokštė (nes vanduo pievose teliuškuoja nuo gruodžio mėnesio), o estakada stovi už kelių šimtų metrų tvirtai ir nepajudinamai. Baikit klaidinti žmones ir kelti erzelį, paskiau rašo komentaruose visokias nesąmones, atvažiuokit ir pasižiūrėkit pirma, tada komentuokit.Ir nekiškit čia politikos, mes laimingi, kad galim be kliūčių judėti ir nebereikia kelis mėnesius murdytis su mašinomis ir tralais vandenyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS