2023-iųjų Klaipėdos rajono statistika: tarp rečiausių naujagimių vardų – Ragnaras, Mertas ir Juneta | KaunoDiena.lt

2023-IŲJŲ KLAIPĖDOS RAJONO STATISTIKA: TARP REČIAUSIŲ NAUJAGIMIŲ VARDŲ – RAGNARAS, MERTAS IR JUNETA

  • 5

Klaipėdos rajone praėjusiais metais registruota bemaž pusė tūkstančio naujagimių.

Mergaičių susilaukta daugiau nei berniukų, o tėvai ir toliau stebina originalumu, savo atžaloms suteikdami išskirtinius vardus, pavyzdžiui, Ragnaro ar Almedos. Be to, pernai mažiau porų sumainė aukso žiedus, tačiau retesnės buvo ir ištuokos.

Vaikams – ir originalūs vardai

2023 m. Klaipėdos rajone iš viso registruoti 466 naujagimiai. Gimė daugiau mergaičių nei berniukų – atitinkamai 235 ir 231. Trys šeimos susilaukė dvynukų. Jauniausiai mamai buvo 19 metų, o tėčiui – 20 metų. 2022 m. naujagimių buvo registruota daugiau – 525, gimė 269 berniukai ir 256 mergaitės.

Populiariausių naujagimių vardų sąraše tarp berniukų pirmauja Leono, Beno ir Motiejaus vardai, o tarp mergaičių – Amelijos, Elijos ir Gustės.

Kai kurie tėvai renkasi ir retesnius vardus. Berniukams suteikti Ragnaro, Merto ir Maručio vardai. Originalūs mergaitėms išrinkti vardai – Juneta, Almeda ir Bazilė.

Rečiau tuokėsi ir skyrėsi

Praėjusiais metais aukso žiedus sumainė mažiau porų nei 2022-aisiais. Susituokė 186 poros, o 2022 m. – 229. Bažnyčioje pernai tuokėsi 26 jaunavedžiai, užsienyje – 20, savo pasirinktoje vietoje 48 jaunųjų poros, o likusieji – civilinės metrikacijos salėje Savivaldybėje. 2022-aisias sumainyti aukso žiedus bažnyčioje nutarė 29 jaunavedžiai, užsienio šalyse – 23, o savo pasirinktoje vietoje – 62. Beje, įvyko gerokai mažiau santuokų su užsieniečiais nei 2022 m. – atitinkamai 6 ir 33.

Savo tuoktuvėms jaunieji vis dar dažnai renkasi įvairias Klaipėdos rajono sodybas, taip pat ir pajūrį. Pavyzdžiui, Karklės ir Kukuliškių kaimuose įvyko 9 santuokos ceremonijos. O populiariausia diena praėjusiais metais vedyboms buvo kovo 25-oji. Tądien registruotos 6 santuokos.

Džiugu, kad mažiau porų nutarė pasukti skirtingais gyvenimo keliais. Praėjusiais metais registruotos 97 ištuokos, o 2022-aisiais – 117.

Registruota ir mažiau mirčių – 610. Tai yra 62-omis mažiau nei 2022 m.

Atkreipiame dėmesį, kad civilinės būklės aktai registruojami nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos, todėl rajono demografinės situacijos neatspindi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Mano anūkė ir kaimyno kalytė turi vienodą vardą. Kaip gražu....pašauki- ir atbėga abudu.

Melisai

Melisa - pašla nahui. Išsiversk per Transleiterį iš rusų kalbos.

Vis geriau

kaip tie šunų vardai susidedantys iš 2 skiemenų Be-la, A-das, Ta-nė ir pan. Žinoma apsurdiškumu jų nesulyginsi su tokiais kaip Hleb, Lan-do, Shi-ja ar A.ša..Nelaimingi vaikai kurie turi bepročius tėvus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS