Aiškėja kaltininkai: Kuršių marias galėjo užteršti „Klaipėdos energija“ | KaunoDiena.lt

AIŠKĖJA KALTININKAI: KURŠIŲ MARIAS GALĖJO UŽTERŠTI „KLAIPĖDOS ENERGIJA“

  • 23

Tiriant praėjusią savaitę nustatytos taršos Kuršių mariose atvejį, įtariama, kad teršalai galėjo ištekėti iš „Klaipėdos energijos“ katilinės –  aplinkosaugininkai pirmadienį pradėjo neplaninį jos patikrinimą.

„Šiandien pradėtas neplaninis „Klaipėdos energijos“ Klaipėdos rajoninės katilinės patikrinimas. Taip pat laukiama galutinių Aplinkos apsaugos agentūros tyrimų rezultatų“, – pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ praėjusį penktadienį teigė nustačiusi, iš kur požeminiais lietaus tinklų vamzdžiais į Kuršių marias ištekėjo teršalai, tačiau konkrečios teršėjos pavadinimo neatskleidė.

Apie taršą Kuršių mariose departamentas informaciją gavo praėjusį antradienį. Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija tuomet paėmė Kuršių marių vandens ir paviršinių nuotekų mėginius.

Pirminiai tyrimų rezultatai parodė, kad į aplinką išleidžiamose paviršinėse nuotekose aukšta bendrojo azoto, fosforo ir suspenduotų medžiagų koncentracija, kelis kartus viršijanti leistiną ribą.

Galutiniai tyrimų rezultatai iš agentūros bus gauti iki ketvirtadienio.

„Klaipėdos energijos“ administracija taip pat informuoja, jog aplinkosaugininkų vizitai bendrovėje yra įprasti, jie nuolat kontroliuoja šio ir kitų padalinių veiklą, atvyksta kone kas savaitę. Šįkart paėmė mėginius iš teritorijoje esančių lietaus nuotekų šulinių, jokių įtarimų neišsakė. Bendrovė dirba įprastu ritmu.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Ka reiskia ,, GALEJO,,? Tai klausimas dolbajobui zurnalistui. Tai uzterse ar NEuzterse toji kl.energija?

klausimams

atsakymai yra tekste . Reiktų paskaityti , o tik tada komentuoti . ...klaipėdos vanduo teigia nustačiusi iš kur požeminiais lietaus tinklų vamzdžiais į Kuršių marias ištekėjo teršalai ....

klausimai

kaip kažkokia įmonė ar gyventojas gali užteršti marias, jei visas per kanalizaciją tekančias nuotekas turi sugaudyti ir išvalyti Klaipėdos vanduo? Kaip aplinkosaugininkai gali skelbti, kad rado galimą teršėją, kai jo dar nerado, o tik atlieka tyrimą? Man čia panašu į cirką, o ne į teisinę valstybę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS