Amatininkus atleido nuo rinkliavos | KaunoDiena.lt

AMATININKUS ATLEIDO NUO RINKLIAVOS

Kruizinius laivus pasitiksiantiems bei Joninių ir tarptautinio nematerialaus kultūros paveldo festivalio "Lauksnos" mugėse prekiausiantiems amatininkams neteks mokėti vietinės rinkliavos. Viliamasi, kad tai padės į miestą pakviesti geriausius senųjų amatų puoselėtojus, patyrusius tautodailininkus, kulinarinio paveldo atstovus.

Neseniai posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai vienbalsiai pritarė siūlymui kelių šventinių mugių metu nuo vietinės rinkliavos atleisti jose dalyvausiančius amatininkus.

To pageidavo Klaipėdos etnokultūros centras bei Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras.

Uostamiesčio etnokultūros centras prašė amatininkus nuo vietinės rinkliavos atleisti birželio 23 d. vyksiančios tradicinės Joninių šventės ir  festivalio "Lauksnos", organizuojamo liepos mėnesį, mugėse prekiausiančius amatininkus.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, atplaukus kruiziniams laivams, rengia liaudies amatų jomarkus Teatro aikštėje, tad prašyta nuo vietinės rinkliavos atleisti jų dalyvius.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė pastebėjo, kad visi šie renginiai orientuoti ne į masinę prekybą, o į tradicinių amatų demonstravimą, populiarinimą, tautinio paveldo produktų bei juos gaminančių geriausių krašto meistrų pristatymą, pradedančių, bet liaudies tradicijas tęsiančių meistrų skatinimą.

Numatoma, kad, amatininkus atleidus nuo rinkliavos ir prisikvietus juos į šventines muges, mieste bus kuriama išskirtinė nuotaika, kuri pritrauks daugiau gyventojų atvykti ir dalyvauti renginiuose.

Joninių mugės metu prašyta atleisti apie 80, o festivalio "Lauksnos" jomarko metu – apie 100 amatininkų.

Liaudies amatų mugėse Teatro aikštėje rinkliavos per dieną nemokės apie 20 amatininkų ir prekybininkų.

Politikams prekybininkus atleidus nuo vietinės rinkliavos, į uostamiesčio biudžetą nebus surinkta maždaug 3,9 tūkst. eurų vietinės rinkliavos pajamų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS