Ant M. Gorkio mokyklos fasado švyti naujas užrašas | KaunoDiena.lt

ANT M. GORKIO MOKYKLOS FASADO ŠVYTI NAUJAS UŽRAŠAS

Ant Maksimo Gorkio mokyklos fasado švyti naujas užrašas – Klaipėdos uostamiesčio progimnazija. Šį pavadinimą pasirinko pati mokyklos bendruomenė, kai, prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, kilo būtinybė atsisakyti bet kokio sovietinio palikimo mieste.

Pasiūlymą dėl M. Gorkio (žinomo sovietmečio rašytojo, besigiminiavusio su Lavrentijumi Berija) mokyklos pervadinimo bendruomenė gavo iš Švietimo, kultūros ir sporto komiteto lygiai prieš metus.

Tuomet didžioji dalis, tai yra 70 proc., mokyklos bendruomenės siūlymui keisti pavadinimą pritarė, vienintelis klausimas buvo, kaip iš naujo pavadinti įstaigą.

Iš kelių variantų (Gintaro ar Šviesos progimnazija arba Humanistinės pedagogikos mokykla) pasirinktas Klaipėdos uostamiesčio progimnazijos pavadinimas.

Galiausiai miesto politikai paskutiniame pernykščiame tarybos posėdyje balsų dauguma palaimino šį apsisprendimą.

Įstaiga iškart nukabino senąjį mokyklos pavadinimą ir kurį laiką laukė, kol bus pagamintas naujas.

Naujoji iškaba, kaip anksčiau „Klaipėdai“ teigė mokyklos vadovė Irina Narkevičienė, yra moderni, šviečianti, o kainavo apie 3,5 tūkst. eurų.

Už darbus mokykla teigė sumokėjusi iš savo lėšų, skirtų aplinkos priežiūrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gamasekas

Sladkio mokykla :)))

pietietis.

galejo sutaupyt 1000 euru(vienas zodis). manau geraiu skambetu "Uostamiescio progimnazija" zodziu gausa ne visad naudinga.

gikas

Seniai laikas pereiti i mokyma lietuviu kalba. Kokios gali buti rusu mokyklos Lietuvoje ir dar teroristu vardo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS