Apgultis pajūrio kempinguose: vis daugiau poilsiautojų atranda Karklę | KaunoDiena.lt

APGULTIS PAJŪRIO KEMPINGUOSE: VIS DAUGIAU POILSIAUTOJŲ ATRANDA KARKLĘ

Prognozės apie šaltą ir drėgną vasarą – nė motais kai kuriems poilsiautojams. Karklėje esančiuose kempinguose laisvos vietos graibstomos, o poilsiavimą gamtoje atranda vis daugiau žmonių.

Karklėje įsikūrę penki kempingai, tačiau jų savininkai jau suka galvas, kaip plėsti apgyvendinimo vietų skaičių.

Šį savaitgalį kempinge "Prie jūros" sausakimša, penkiais autobusais čia atvyko ralio dalyviai iš įvairių pasaulio šalių.

"Vilkyčiuose savaitgalį vyks čempionatas. Pas mus atvyko čekų, prancūzų, vokiečių, olandų ir net Liuksemburgo gyventojų", – pasakojo kempingo šeimininkas Henrikas Jazbutis.

Nors šie sportininkai kempingą paliks jau po dviejų dienų, tačiau apgyvendinimo įstaigos šeimininkai nesiskundžia.

"Orai nelepino, ir mes tai jaučiame. Gegužės mėnuo buvo prastas. Neginčytinai. Mes ne Palangos verslininkai, mes neverkiame ir nesiruošiame verkti. Po Joninių manau, viskas susitvarkys, tegul tik žmonės važiuoja", – patikino H.Jazbutis.

Kempingus Karklėje vis dažniau renkasi lietuviai.

Čia yra penki kempingai ir visi jie turi klientų.

"Pas mus 90 procentų vietas rezervuoja mūsų tautiečiai. Kai kurie čia sugrįžta jau dvylika metų. Atvažiuoja iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Lazdijų, Druskininkų, o bene daugiausia – iš Marijampolės. Suvalkiečiai kone pagrindiniai klientai", – pasakojo kempingo šeimininkas.

Pasak H.Jazbučio, vis daugiau poilsiautojų atranda Karklę.

"Visi iki šiol žinojo tik Palangą, Šventąją ir Nidą. O tik dabar atrandama Karklė. Čia yra penki kempingai ir visi jie turi klientų. Žalio jaunimėlio mes nebepriimame, turime patirties ir nebenorime vargų. Esame pamokyti. Su palapinėmis nedaug keliautojų. Mus labiau renkasi tie, kurie keliauja nameliais ant ratų. O iš užsienio dažniau atvažiuoja vokiečiai, apie 80 procentų. Jie labai tvarkingi", – tikino Karklės gyventojas.

Karklę yra lankę net argentiniečiai.

"Iki jūros – du šimtai metrų. Atvykėliai džiaugiasi laukiniu pliažu, o tokio niekur nėra. Tik labai gaila, kad po šių metų audrų pliaže labai daug medžių šakų ir kelmų. Pats pliažas labai siauras, prieš trisdešimt metų jis buvo didžiulis, trisdešimt metrų pločio. Šiais metais pliažui tai didelis minusas. Bet viliuosi, kad sutvarkys. Tik lietuviai keiksnoja, o užsieniečiai džiaugiasi", – kalbėjo H.Jazbutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Manau

Kriaukliu gatves kelias baisus, dulkes, neuzbaigti kelio remonto darbai. Kaimo gluduma. Daug dar reikia investuoti, padaryti padorius kempingus, bet ne dulkemis parejus nuo juros kvepuoti.

Romas

Labai nuotaika gadina, zvyrkeliai,nes kai karstos dienos,neimanoma jais vaziuoti nei su masina,nei su dviraciais.Kokie dulkiu kamuoliai.vaiku zaidimu aikstelese.Kur vaikai issimaude juroje, po tokiu pramogu lieka juodi .Jeigu jau pradejote tvarkyti,tai iki galo.Is Kalotes zmones noretu dviraciais davaziuoti iki Karkles,bet Kriaukliu gatves kelias ,-baisus.Kalbiname zmones persesti ant dviraciu,tai sudarykite tam salygas,Prie Olandu kepures,nuolat pilna lankytoju o masinu pastatyti nera kur.Kodel vyke kelio remonto darbai,staiga nutruko prie pacios lankomiausios zmoniu vietos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS