Apkasų žvakėms žaliavą rinks ir klaipėdiečiai | KaunoDiena.lt

APKASŲ ŽVAKĖMS ŽALIAVĄ RINKS IR KLAIPĖDIEČIAI

Šaltą žiemą karo niokojamos Ukrainos žmonėms padėti išgyventi pasiryžę klaipėdiečiai netrukus galės imtis paprastų, bet labai reikalingų darbų.

Vilniuje jau senokai renkamos skardinės, vaškas bei parafinas, iš kurių savanoriai gamina apkasų žvakes. Jos gali degti kelias valandas.

Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose ieško informacijos ir klausinėja vieni kitų, ar mūsų mieste yra vietų, kur galima būtų atnešti žaliavos apkasų žvakėms.

Iki šiol Klaipėdoje tokių konteinerių nebuvo.

Uostamiestyje veikiančios tarptautinės Ukrainos mokyklos vadovas Jevgenijus Kravčenka nusprendė, kad tokia vieta galėtų tapti ši mokykla.

Planuojama, kad nuo šios savaitės mokyklos patalpose (Alyvų g. 10A) bus pastatyti konteineriai, kur darbo dienomis nuo 8 val. iki 17.30 val. klaipėdiečiai galės atnešti panaudotas konservų dėžutes, vašką bei parafiną.

Vėliau šios priemonės bus vežamos į pramoninę zoną, kur savanoriai gamins žvakes.

Jos gaminamos paprastai, bet įgudimo reikia. Į skardines dedamas susuktas kartonas ir užpilamas vaško ir parafino mišiniu. Tokių žvakių dvi ar net keturias valandas skleidžiama šiluma kariai džiovina drabužius, taip pat pasigamina maisto, šildosi.

Tarptautinėje Ukrainos mokykloje bus priimami ir kiti kariaujantiems ukrainiečiams reikalingi daiktai: seni žvejybiniai tinklai, baltos, juodos, rudos, žalsvos ar kamufliažinio marginimo medžiagos skiautės.

Iš šių medžiagų bus gaminami apsauginiai tinklai kariams bei technikai paslėpti.

Šie gaminiai taip pat bus pinami tam skirtoje vietoje atokiau nuo miesto centro.

Į mokyklą Alyvų gatvėje galima atnešti ir kariaujantiems ukrainiečiams dovanojamas   šiltas vyriškas kojines.

"Kiekvienas, kas jaučia pareigą ir norą padėti kariaujančiai Ukrainai, gali nedideliu, bet nuoširdžiu indėliu prisidėti prie pergalės", – kalbėjo J. Kravčenka.

GALERIJA

  • Pagalba: kitų miestų gyventojos jau senokai mezga ir dovanoja ukrainiečių kariams vilnones kojines.
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, karas, apkasų žvakės, žvakės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS