Aplinkosaugininkai Salantuose iškasė beveik 28 tūkst. litrų naftos produktų | KaunoDiena.lt

APLINKOSAUGININKAI SALANTUOSE IŠKASĖ BEVEIK 28 TŪKST. LITRŲ NAFTOS PRODUKTŲ

  • 8

Ieškodami taršos šaltinio Kretingos rajone, Salantuose, pareigūnai iškasė beveik 29 tūkst. litrų naftos produktų, rado kitų pavojingų atliekų.

Pusketvirto aro plote iškastos 77 talpos, kuriose buvo naftos produktų, – iš viso 28 tūkst. 750 litrų, taip pat 20 talpų su metalinėmis detalėmis, 48 akumuliatoriai.

Nuo miestelio tvenkinių nusiurbta beveik 150 kubinių metų naftos produktais užteršto skysčio, trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Anot pranešimo, rastas ir 250 litrų konteineris, užpildytas buteliais su neaiškios kilmės medžiagomis. Aplinkos apsaugos agentūros specialistams mėginius apžiūrėjus, pirminiais duomenimis, tai plovikliai ir alkoholio produktai. Tikslūs rezultatai paaiškės po laboratorinių tyrimų.

Aplinkos apsaugos departamento direktorės Olgos Vėbrienės teigimu, taršos židiniui Salantuose rasti ir likviduoti prireikė kelių tarnybų pajėgų,

„Į įvykio vietą iš Šiaulių, Kauno, Vilniaus, Klaipėdos dirbti atvykusiems departamento pareigūnams gelbėjo ne tik Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai, bet ir seniūnijos bei savivaldybės atstovai, įmonės „Kretingos vandenys“ ir „Klaipėdos vanduo“ darbuotojai. Lietuvos geologijos tarnybos specialistai darbams atlikti vežė savo techniką, Aplinkos apsaugos agentūros darbuotojai paėmė mėginius. Su metalo detektoriumi pagelbėjo Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanoriškų pajėgų Žemaičių apygardos kariai“, – sakė ji.

Šiuo metu Aplinkos apsaugos departamentas tęsia tyrimą, kad galėtų apskaičiuoti aplinkai padarytą žalą.

Taip pat du kartus per savaitę imami mėginiai vandens užterštumui nustatyti iš taršos vietos, laukiama atliktų pirminių ekogeologinių tyrimų rezultatų, pradėti drenažo plovimo darbai.

Kad į Salantų tvenkinį liejasi naftos produktai, pranešta pirmąją pavasario dieną, tuomet Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos pastatė bonines užtvaras, pradėti teršalų nusiurbimo darbai.

Ieškant taršos šaltinio nagrinėti inžinerinių tinklų brėžiniai, kilnoti šulinių dangčiai, atlikta tinklų apžiūra.

„Kadangi brėžiniai neatitiko realios situacijos, taršos židinio iškart nustatyti nepavyko ir paieškos darbai tęsėsi kelias dienas. Atliekant darbus buvo imami vandens ir grunto mėginiai užterštumui nustatyti, matuojama taršos koncentracija ore ir vandens debitas“, – rašoma departamento pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Sunaikino visas partizanų atsargas....kaip reikės kariauti ?

>>Swallow

Karo metu SSSR buvo ir daugiau deficitų. Naturlich. O Lietuvoje tuo metu buvo visai pakenčiamai. Senelis buvo ūkininkas, tai tuometinė savivalda (gal vokiečių nurodymu, o gal ir ne) dar ir paklausdavo, ar ko netrūksta ir netgi padėdavo įsigyti. Svarbu būdavo laiku atsiskaityti su pyliavomis, o toliau - tvarkykis, kaip išmanai. Problemos prasidėjo, kai grįžo "išvaduotojai". Gal dėl to žmogelis ir kaupė atsargas, maža kas galėjo nutikti.

Swallov bird

Antro pasaulinio karo metu SSSR pagrindinis deficitas buvo žibalas, druska ir degtukai. Žmogus ruošėsi karui su ,,prakeiktais kapitalistai".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS