Asmens dokumentą – į svetimas rankas | KaunoDiena.lt

ASMENS DOKUMENTĄ – Į SVETIMAS RANKAS

Klaipėdietė Regina liko sukrėsta Migracijos tarnybos Pasų poskyrio darbuotojų veiksmų. Specialistės iš dukros pareikalavo notaro patvirtinto įgaliojimo, kad ši galėtų atsiimti neįgalaus tėčio naujai pagamintą asmens tapatybės kortelę, tačiau šį dokumentą jos galiausiai įteikė slaugytojai.

Vargas dėl kortelės

Klaipėdietės Reginos (pavardė redakcijai žinoma – A.D.) tėčiui Vytautui – 85-eri. Senjoras šiuo metu guli Klaipėdos slaugos ligoninėje. Vyras yra absoliučiai neįgalus, nejuda, nekalba ir nereaguoja į aplinką.

"Pasibaigė jo asmens tapatybės kortelės galiojimas. Tėtis yra neįgalus, bet jis – gyvas, todėl, šiaip ar taip, dokumentą reikia atnaujinti. Susisiekiau su Pasų poskyriu. Merginos, kurios turėjo jį nufotografuoti, pas tokius interesantus važiuoja tik ketvirtadieniais, todėl sutartą dieną laukiau jų ligoninėje, tėčio palatoje", – pasakojo moteris.

Prapuolė kaip į vandenį

Tokio sunkaus ligonio fotografavimas dokumentui vyko lydimas nuotykių, tačiau tai – palyginti niekas, kas laukė Reginos, kai reikėjo atsiimti jau pagamintą asmens tapatybės kortelę.

Pasų poskyrio darbuotojos pareikalavo, kad, norėdama paimti tėvo dokumentą, moteris turėtų pasirūpinti notaro patvirtintu įgaliojimu, nesvarbu, kad ji – dukra. Tačiau nepasakė, kokiu būdu neįgalus tėtis, net atsivežus notarą į ligoninės palatą, galės pasirašyti tą įgaliojimą, nes jis nejudina rankų.

"Pagaliau sutariau, kad kai jos atveš tą kortelę į ligoninę sutartu laiku man paskambins, ir aš atvyksiu paimti to dokumento. Skambučio nesulaukiau kelias dienas. Tada pradėjau domėtis, kur yra tėčio asmens tapatybės kortelė. Pasų poskyrio vedėja pasakė, kad ji atiduota slaugei. Kokiai? Kodėl? Ar jai nereikėjo įgaliojimo? Dokumento paieškos visoje ligoninėje vyko gal savaitę, kol pavyko jį surasti. Per tą laiką mano tėvo vardu buvo galima paimti ne vieną paskolą ar kitaip nusikalstamai panaudoti tą dokumentą", – dėstė Regina.

Pasiūlė kreiptis į teismą

Moteris pasipiktino Pasų poskyrio darbuotojų veiksmais ir kreipėsi į jų tiesioginę vadovę. Šios reakcija nustebino ir įskaudino. Esą darbuotojos jokiems įstatymams nenusižengė, kai slaugei, o ne dukrai atidavė ligonio asmens tapatybės kortelę.

"Mes turėjome įsitikinti, kad asmuo dokumento išdavimo metu yra gyvas. Mes dokumentą atidavėme ne bet kam, o – vyresniajai slaugytojai. Ji padėjo jį į seifą. Ji neprivalėjo pasirašyti, kad gavo dokumentą, todėl ir nepasirašė. Aš nieko nedangstau. Jei jiems kas nors nepatinka, tegul kreipiasi į teismą", – atrėžė Migracijos tarnybos Pasų poskyrio vedėja Rasa Pikturnienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Visai nesiskaito su zmonemis ir ,,linksminasi". Buvo situacija tokia: norint pasidaryt savo pacios pasa buvau apsaukta aferiste ir pagrasino iskviest policija,nes noriu suklastot dokumentus. Nezinau,kas pasirodė moterytei,bet ja itikinejau kad as esu as. Net ID rodziau,bet rezultate buvau varoma is kabineto ir siuloma kviest policija :D

pašiurpau

Man patiko Ligoninės slaugytojos elgesys. Pasidėjo dokumentą, užrakino ir ramiai miega. Tai gal už kyšį norėjo grąžinti artimiesiems?

Zigmui

Tai atvežei į ligoninę ir įteik ligoniui. Kame bėda? Kodėl reikėjo perduoti seselei? Kodėl seselė nesiteikė nei ligoniui nei artimiesiems prasinešti kur tas dokumentas? Kodėl dokumentas buvo ne po parašu perduotas seselei? Aš banalų popieriuką perduodu kitam biurui ir gaunu parašą, o čia asmens tapatybės dokumentas kritiniu žmogaus gyvenimo metu perduodamas belekam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS