Atostogavusi šeima liko priblokšta pajūrio kainomis: kelionė karieta virto prabanga | KaunoDiena.lt

ATOSTOGAVUSI ŠEIMA LIKO PRIBLOKŠTA PAJŪRIO KAINOMIS: KELIONĖ KARIETA VIRTO PRABANGA

Pramogų kainos šalyje gąsdina net šveicarus. 25 eurus už trumpą kelionę karieta nuo Smiltynės senosios perkėlos iki Lietuvos jūrų muziejaus suplojusi šeima liko priblokšta pajūrio verslininkų godumo.

Lietuvoje atostogaujanti užsieniečių šeima – trys suaugusieji ir du maži vaikai – stebėjosi lietuviškomis kainomis.

Apie dešimt minučių trukęs pasivažinėjimas žirgu kinkyta karieta Smiltynėje penkiems asmenims kainavo išties nemenką sumą.

Juolab kad atstumas nuo Senosios perkėlos iki delfinariumo vargiai siekia du kilometrus.

"Dukrai labai patinka arkliai, todėl nutarėme delfinariumą pasiekti karieta. Nė į galvą netoptelėjo paklausti vadeliotojo, kiek mums kainuos šis malonumas. Juk atstumas labai nedidelis. Kelionės metu vaikas dar prasitarė, kad gyvename Ciuriche, matyt, todėl ir susimokėjome atitinkamai – 25 eurus", – darė išvadas moteris.

Nekeista, kad ši pramoga sunkiai įperkama ir lietuviams.

Jeigu atsiranda mokančiųjų, ir prašo tiek.

Išgirdusi apie kainas kauniečių šeima į Lietuvos jūrų muziejų mieliau rinkosi paėjėti pėsčiomis.

Smiltynėje keleivius kinkomuoju transportu vežiojantis klaipėdietis Rimantas Prokopas aiškino, kad paslaugos kaina yra sutartinė ir, palyginti su užsienio šalimis, santykinai nedidelė.

Ji priklauso nuo karietos tipo (paprasta arba karališka, kuri yra gražesnė, prabangesnė), važiuojančių žmonių skaičiaus, turistų srauto ir kitų aplinkybių.

Realybė: arkliais kinkytų karietų verslas traukiasi į užribį. Gali būti, kad ateityje šios pramogos pajūryje visai neliks. (Vytauto Petriko nuotr.)

Dažniausiai verslininkas karieta vežioja latvius.

"Tai – derybų objektas. Visai kaip turguje. Jeigu darbo nėra, veži pigiau. Jeigu turi daug klientų, pasakai kainą, ir tada jie renkasi, važiuoti ar ne. Jei nepatinka, sėskite į traukinį arba plaukite keltu. Tada išvis nieko nekainuos. Yra iš ko rinktis", – kalbėjo R.Prokopas.

Pašnekovo žodžiais, pasivažinėjimas paprasta karieta nuo perkėlos iki delfinariumo atsieina apie 15–20 eurų, prašmatnesne – iki 30 eurų.

Valandos kelionė jau kainuotų apie 60 eurų.

"Karieta visame pasaulyje yra brangu. Tik pas mus dar santykinai pigu. Kaina turėtų būti tokia, kaip Austrijoje, bet mes čia neturime tiek daug turistų. Klaipėda – tai ne Milanas ar Viena, kur eilė žmonių laukia karietų", – dėstė verslininkas.

Esą šis darbas jam – nuostolingas, todėl ateityje karietų pajūryje gali ir visai nelikti.

Tai patvirtino ir Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Rimantas Armonas / Vytauto Petriko nuotr.

Šiam sezonui išduoti tik keturi leidimai karietoms – vienas Klaipėdos mieste ir trys Smiltynėje.

Anksčiau karietų pajūryje būdavo keliskart daugiau, tačiau dabar situacija gerokai pasikeitusi.

Mėnesiui leidimas už vieną karietą kainuoja 23 eurus.

Tiesa, pačių verslininkų kainų savivaldybė nekontroliuoja.

"Jeigu atsiranda mokančiųjų, ir prašo tiek", – tarstelėjo R.Armonas.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė teigė, kad pramogų bei pavėžėjimo paslaugų kainos bet kurią dieną yra vienodos visiems – tiek užsienio turistams, tiek poilsiautojams iš Lietuvos.

GALERIJA

  • Atostogavusi šeima liko priblokšta pajūrio kainomis: kelionė karieta virto prabanga
Vytauto Petriko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (53)

Sigute tu vistele

niekas neatpigs ,jei niekas nevaziuos ,tiesiog paslauga dings ,a tu nors supranti kad tos karietos dar ir darbo vietos ,tie vadeliotojai samdomi ,jiems algas moka ,arklys irgi uzsidirba savo pragyvenimui,savininkas irgi ,kur dar mokesciai-leidimai , a tu savo tuscia makaule gali isivaizduot kas bus jei vezios uz sakysim 5 eurus pilna karieta daunu? kaip manai kiek dienu arklys tems temsdirbi kasdien be poilsio?neturit nieko ,sedekit namuose,negadinkit kitiems gyvenimo sventes ,tfu

nezinojau kad sveicarai ubagai

normaliam lietuviui 25 eurai ne pinigasmypac jei juos isleidi savo vaiku malonumui,o per tokius gobsuolius arklius greit tik internete matysim ,nevazinesi arkliais ,niekas ju nelaikys ,pjaus ir eksportuos arabams i desras , kaip jums ubagai dar ranka pakyla uz kelta sumoket, juk galima autobus i melnarage pigiau nuvaziuot, prasykit dievo kad tilta pastatytu ,galesit pestute dykai i smiltyne pereit!

Anonimas1

Pirmas dalykas, kad yra išnaudojamas gyvūnas, bet niekam neįdomu? Patys pabandykit visą dieną pastovėti saulėje ir tampyti karietą su žmonėmis, kad ir du kilometrus. Verkiat, kad brangu, tai kiek manot vertas gyvūno išnaudojimas dėl jūsų pramogos? Vos kelių eurų? Persikelt keltu, susimokėt už apsilankyma jūrų muziejuje nebrangu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS