Atskleidė daugiau detalių apie mokytojų streiką Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

ATSKLEIDĖ DAUGIAU DETALIŲ APIE MOKYTOJŲ STREIKĄ KLAIPĖDOJE

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo tarybos pirmininkai pirmadienį patvirtino sprendimą dėl įspėjamojo dviejų valandų pedagogų streiko rugsėjo viduryje uostamiesčio mokyklose. Tačiau ar visose Klaipėdos ugdymo įstaigose bus streikuojama, dar neapsispęsta.

„Vyksta pasiruošiamieji darbai, sudarėme Streiko komitetą, pirmininkų tarybą. O kokios konkrečiai mokyklos streikuos, dar nėra nustatyta. Dar yra laiko ir mokyklos gali apsispręsti“, – patikino Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė Laima Juknienė.

Įspėjamąjį dviejų valandų streiką planuojama pradėti rugsėjo 15-ąją, penktadienį, nuo 8 val. ryto mokyklose, o darželiuose – nuo 7.30 val.

„Streikuoti darbuotojai galės tose įstaigose, kur yra mūsų profsąjungos narių. Jų yra ne visose mokyklose, bet daugiau nei pusėje mokyklų ir darželių profsąjungos narių tikrai yra. Streike galės dalyvauti visi norintys, nebūtinai priklausantys profesinei sąjungai. Per pastarąjį streiką kai kuriose mokyklose 90 proc. neprofsąjungos narių prisidėjo prie protesto. O tikrasis streikas prasidės rugsėjo 29 d., jei mums nepavyks susiderėti dėl to, kas tenkins streiko komitetą“, – teigė L. Juknienė.

Jei mokytojai bijos, prisitaikys, kalbės netiesą, tai ir vaikai, ir mūsų auklėtiniai tokie išaugs, nes tokius mes juos išugdysime.

Mokytojai prašo nuo šių metų rugsėjo didinti atlyginimus, nors patys supranta, kad tai nerealu. Derybos esą buvo pernai pradėtos ir nustatyta konkreti data – šių metų rugsėjo 1-oji, iki kurios buvo pažadėta padidinti pedagogams algas.

„Mes siūlome tartis, kalbėtis pagal galimybes. Mes streikuojame ne dėl to, kad mums to labai norisi. Mes protestuojame dėl visos švietimo politikos, dėl švietimo ateities. Jei mokyklų vadovai bus nusiteikę prieš streiką, spaus mokytojus nestreikuoti, o pedagogai bijos, kuo viskas pavirs? Juk yra įrodyta, kad tik laisvas žmogus gali išugdyti laisvą asmenybę. Jei mokytojai bijos, prisitaikys, kalbės netiesą, tai ir vaikai, ir mūsų auklėtiniai tokie išaugs, nes tokius mes juos išugdysime“, – L. Juknienė paaiškino, kodėl apsispręsta laikytis užsibrėžto tikslo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Patarimas

Ukrainai pinigų yra, mokytojams -nėra. Tai tegul ta Ukraina ir dirba mokyklose.

tai

Taip ir nesupratau, bus streikas ar imitacija, nes esamam režimui švietimas ir sveikatos apsauga dzin .

Nepalaikanti.

Mokytojai patapo nepiletiški, nevisuomeniški, abejingi politikai, visų mūsų viešam interesui ir be savo poreikių jiems niekas daugiau nerūpi...Tai man jų bėdos irgi nerūpi. Pasiuskit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS