Uostamiesčio gyventojai autobusų laukia prisidengę skėčiais | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESČIO GYVENTOJAI AUTOBUSŲ LAUKIA PRISIDENGĘ SKĖČIAIS

Taikos prospekte, "Vėtrungės" stotelėje autobusų laukiantys gyventojai priversti grūdintis. Jei netrukus nebus sugrąžintas paviljonas, miesto savivaldybę gyventojai grasina užversti skundais.

Šiuo metu atvažiuojančių autobusų vaikai ir senoliai priversti laukti stovėdami. Nuo žvarbaus vėjo ir lietaus jie slepiasi po skėčiais.

Daug metų anapus "Vėtrungės pasažo" pastato stovėjęs stotelės paviljonas pradangintas po šaligatvio remonto darbų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Karolio Šakarnio, dėl naujo autobusų stotelės paviljono įrengimo deramasi su bendrove "Klaipėdos energija".

Naują paviljoną planuojama įrengti po 2–3 savaičių.

"Rekonstruojant šaligatvį, stotelės konstrukciją laikinai pašalinome. Toje vietoje, kur stovėjo senoji stotelė, nutiesta šiluminė trasa. Atlikus šaligatvio tvarkymo darbus, pakito ir buvusios šiluminės trasos aukštis. Stotelės paviljonui įrengti atsirado kliūčių", – situaciją komentavo K.Šakarnis.

Anot vyriausiojo specialisto, bus sprendžiama, kaip naują stotelės paviljoną grąžinti į buvusią vietą. Neradus išeities, jo lokacija gali šiek tiek pakisti.

Pavykus suderinti vietą su bendrove "Klaipėdos energija", bus pastatytas naujas, modernus "Vėtrungės" autobusų stotelės paviljonas.

Pasak K.Šakarnio, pasenę paviljonai keičiami naujais. Skiriasi ne tik jų dizainas, bet ir apšvietimas.

"Naujesnių dizainas ir konstrukcija elegantiškesni. Jie pastatyti ne ant keturių, o ant dviejų atramų – kojų. Susidaro įspūdis, tarsi stotelės paviljonas kabėtų ore. Jų ryškesnis apšvietimas", – pasakojo vyriausiasis specialistas.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį su bendrove "JCDecaux". Reklamos tikslais minėta įmonė miestui suteikia teisę naudotis stotelių paviljonais nemokamai.

Stotelių paviljonų keitimas, restauravimas ir priežiūra savivaldybei nekainuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tevas

Sutvarkykit Skardžio stotelę, vaikai baigia sušalt.

Rasa

Apskritai be stogų stotelių nebeturėtų būti. Ypač tos stotelės,kur pagyvenę žmonės eina iš sodų. Paprastai jie nešasi su savimi ir nuimtą derlių ir stovi ant lietaus.Net graudu žiūrėti.Nėra net kur nuo vėjo pasislėpti.

Manau

Modernios stoteles ne Klaipedos orams.Cia nuolatos vejuota ir kai lyja lietus per visus plysius jis pliaupia ant zmoniu,nors ir stoteleje esi.O ir vejas, pro virsuje ir apacioje,esancius plysius pucia dar baisiau nei lauke stovint.Projektuotojai,matyt,nevazineja autobusais ir nestovi stotelese,ypac rudens ir ziemos darganu metu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS