Automobilių laužynuose – sujudimas | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIŲ LAUŽYNUOSE – SUJUDIMAS

Daugiau nei mėnesį galiojanti nauja automobilių išregistravimo tvarka piktina ne visus – metalo laužo supirktuvėse skaičiuojama daugiau atvykstančių klientų.

Daugiau nei mėnesį galiojanti nauja automobilių išregistravimo tvarka piktina ne visus – metalo laužo supirktuvėse skaičiuojama daugiau atvykstančių klientų.

Jaučia pagyvėjimą

Vairuotojų nepasitenkinimą sukėlusi nuo spalio 1-osios įsigaliojusi nauja automobilių išregistravimo tvarka metalo laužo supirkėjams kelia kitokių jausmų.

Nors techninės apžiūros nepraėję automobiliai išregistruojami vos daugiau nei mėnesį, tačiau aštrių kritikos strėlių naujai tvarkai netrūksta. Labiausiai dėl to širsta vairuotojai, tačiau esama ir tokių, kurie dėl pokyčių trina rankomis.

Automobilių išregistravimas, neslepia verslininkai, atnešė naudos metalo laužynams.

Tiesa, kalbinti supirktuvių atstovai pastebi, jog po pirmojo mėnesio anšlago nejuntama, tačiau supirkimo pagyvėjimą jau galima konstatuoti.

„Iš tiesų jaučiame, kad daugiau gyventojų atveža savo automobilius. Aktyvėjimą pastebėjome įsigaliojus naujai tvarkai“, – patikino vieno uostamiestyje veikiančio laužyno direktorius Vladislavas Gedvila.

Keliauja ir seni, ir nauji

Pašnekovo teigimu, klaipėdiečiai supirkėjams atveža įvairių automobilių, kai kurie jų yra labai seni, kiti – naujesni, tačiau patyrę avarijų.

Pagal naująją tvarką, jeigu automobilis avarijos metu buvo taip sugadintas, kad jo remontas siektų 75 proc. jo rinkos vertės, tada transporto priemonė būna išregistruojama.
V.Gedvilo teigimu, automobilio kaina priklauso nuo jo būklės bei senumo.

„Jeigu automobilio būklė prastesnė arba jis yra senas, tada kaina sieks kelis šimtus litų, o jeigu automobilis naujesnis, mokame ir daugiau“, – aiškino supirktuvės vadovas.

Per šį mėnesį iš uostamiesčio gyventojų buvo nupirkta apie dešimt automobilių.

„Mūsų įmonė maža, tačiau jaučiame pagyvėjimą“, – patikino vyras.

Rajone – ramiau

Klaipėdos rajone pastebimos kiek kitokios tendencijos. Čia, kaip tikino kalbinti supirkėjai, kol kas ramu.

„Šiuo metu nieko ypatingo nejaučiame. Tendencijos tokios, kaip ir anksčiau“, – patikino rajone automobilius superkančios bendrovės direktorė Jurga Masiokienė.

Pašnekovės teigimu, kaip ir anksčiau, tie gyventojai, kurie patys kreipiasi į supirktuvę, parduoda automobilį su jau pasibaigusia technine apžiūra.

„Bet ir tokių nėra daug, dažniau mes patys ieškome“, – pasakojo direktorė.

Už lengvąjį automobilį rajone šiuo metu vidutiniškai galima gauti apie 600–700 litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS