Baigia statyti laikiną tiltą | KaunoDiena.lt

BAIGIA STATYTI LAIKINĄ TILTĄ

Pilies tilto kapitalinis remontas uostamiestyje vyksta pagal planą. Šią  savaitę turėtų būti baigtas statyti laikinas pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas, tačiau juo naudotis kurį laiką dar nebus galima.

Remontą atliekančios įmonės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius tvirtino, kad šiuo metu yra tvirtinama Pilies gatvės siena: ją reikia stabilizuota, kad nesėstų. Siena tvirtinama gręžiant polius. Taip pat yra ardomos pagrindinės tilto konstrukcijos, kurios bus vežamos defektuoti.

„Ardant konstrukcijas, jokių netikėtumų nebuvo. Nepastebėjome, kad reikėtų ir papildomų darbų“, – tvirtino vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad visi tilto remonto darbai vyksta kaip ir numatyta.

Planuojama, kad remontas bus baigtas iki metų pabaigos, bet eismas juo kurį laiką dar nebus atidarytas. Tai bus padaryta, kai objektą komisija pripažins tinkamu naudoti. Ši procedūra trunka apie mėnesį.

Numatyta, jog kapitalinis Pilies tilto ir jo prieigų remontas kainuos 11,5 mln. litų.

Baigiama įrengti ir laikiną pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą per Danę, kuris dygsta ties buvusiu Senosios perkėlos pastatu ir sujungs šiaurinį bei pietinį ragus.
Baigiama įrengti šio tilto paklotą, liko sutvarkyti tilto prieigas. Pasak V.Švedo, šiuos darbus ketinama užbaigti šią savaitę.

Tam, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai galėtų naudotis laikinu tiltu, jis turės būti pripažintas tinkamu naudoti. Numatoma, kad tai bus padaryta iki gegužės pabaigos.

Laikino tilto įrengimas atsieis apie 500 tūkst. litų. Prireikus jį bus galima panaudoti ir kitoje vietoje. Užbaigus tiltą, pėstiesiems ir dviratininkams nebebus galima kursuoti remontuojamu Pilies tiltu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

oho

oho laikinas tiltelis pestiesem 500tuks. uz tokia suma nebloga namai pilnai irengta galim pasistatyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS