Baltijos pajūryje – nemalonūs radiniai | KaunoDiena.lt

BALTIJOS PAJŪRYJE – NEMALONŪS RADINIAI

  • 4

LNK žurnalistas savaitgalį keliavo į Baltijos pajūrį. Žmonės vaikšto, mėgaujasi geru oru. Jokio sniego, rami jūra, pavasario pojūtis ir saulėta.

Tačiau reportažas – apie radybas pajūryje. Vienos iš radybų – gintaras, gražūs akmenukai.

Prisiminkime incidentą vasarą, kai vaikas, rinkdamas lietuvišką auksą, į kišenę įsidėjo fosforo gabaliuką, kuris šildomas pradėjo tiek kaisti, kad nudegino vaiką.

Savaitgalį keliaujant paplūdimiu galima rasti ir kitų radinių, apie kuriuos pastaruoju metu specialistai kalba vis plačiau, – ruonių gaišenų. Geras klausimas, kas nutiko šiam gyvūnui. Kodėl jų randama vis daugiau negyvų? Kodėl jie krante? Yra spėlionių, kad jie nušauti jūroje.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Toks vaizdas – tikrai šokiruoja. Laukiniai žvėrys per kažkurį laiką irgi padaro savo darbą. Kyla klausimas, kodėl ruoniai vis dažniau atrandami negyvi Baltijos pajūryje?

Nemažai jų Lietuvos jūrų muziejus kasmet išleidžia išslaugę į Baltijos jūrą, kai kuriuos seka, žiūri kiek jie nuplaukia. Deja, šiam žurnalisto pajūryje aptiktam ruoniui nepasisekė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vatnykas

Tikriausiai rusai šaudo. Ir mėto Lietuvos pusėn.

jo

nuo Pangonio Grigeo švino ir gyvsidabrio gaišta, ..... skanių stintų visiems per Stintapūkį su Pangonio švino prieskoniu

geda

uz lnk reportazu perspasudinima. nebera kam straipsniu rasyti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS