Bauda grės ir už perdavimą | KaunoDiena.lt

BAUDA GRĖS IR UŽ PERDAVIMĄ

Nuo lapkričio 1-osios įsigaliojo draudimas parduoti, nupirkti ar kitaip perduoti energinius gėrimus jaunesniems nei 18 metų asmenims. Tarnybos ruošiasi patikrinimams, kaip prekybininkai laikosi šio reikalavimo.

Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, taip pat bus stebima, ar šie gėrimai yra tinkamai pažymėti. Etiketėje turi būti aiškiai nurodyta, kad jame yra daug kofeino ir jo gerti nerekomenduojama vaikams bei nėščioms moterims.

Patikrinimų metu bus atkreipiamas dėmesys, ar paisoma Reklamos įstatymo pakeitimų.

Energinius gėrimus draudžiama reklamuoti vietose, kur renkasi jaunesni nei 18 metų asmenys. Prie šių erdvių priskiriamos ugdymo įstaigos, teatrai, kino teatrai.

Patikrinimuose dalyvaus ne tik Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai, bet ir policijos pareigūnai, savivaldybių darbuotojai.

Pardavėjams, kurie parduos energinius gėrimus jaunesniems nei 18 metų asmenims, gresia baudos nuo 200 iki 400 litų. A.Bauža atkreipė dėmesį, kad sankcijos gresia ir tiems, kurie perduos gėrimus nepilnamečiams. Jiems gali tekti sumokėti baudą nuo 50 iki 200 litų.

Pabrėžiama, kad pardavėjas, suabejojęs, ar energinius gėrimus perkantis asmuo yra pilnametis, turi teisę iš jo pareikalauti asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Jo nepateikus nuo lapkričio 1 d. pardavėjas privalo atsisakyti parduoti šią prekę pirkėjui.

Pasak A.Baužos, energinis gėrimas – tai gėrimas, kurio litre yra daugiau kaip 150 miligramų kofeino, nesvarbu, iš kokio šaltinio.

„Paaugliams gerti tokių gėrimų nereikėtų. Jie neigiamai veikia nepilnamečių sveikatą ir emocinę būklę. Kol kas organizuosime tik akciją. Ateityje kontrolė vyks nuolat“, – komentavo viršininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS