Brangusis parketas liks arenoje | KaunoDiena.lt

BRANGUSIS PARKETAS LIKS ARENOJE

Uostamiesčio valdžia apsisprendė, kaip naudos ypatingą parketą, nupirktą Klaipėdos "Švyturio" arenai, kurioje rudenį vyks pasaulio salės futbolo čempionatas.

Vienas didžiausių Lietuvoje vyksiančių sporto renginių – pasaulio salės futbolo (angl. footsal) čempionatas rugsėjo 12–spalio 3 dienomis vyks ne tik Klaipėdoje, bet ir Vilniuje bei Kaune.

Šioms varžyboms valstybės lėšomis įsigyta speciali grindų danga, parketas ne vieną mėnesį buvo sandėliuojamas bendrovės "Klaipėdos energija" patalpose.

Mobilioji sportinė grindų danga atitinka visus FIFA ir UEFA kriterijus.

Jau ateina laikas parketą montuoti "Švyturio" arenoje. Parketo pardavėja bendrovė "Inero" yra įsipareigojusi šią grindų dangą sumontuoti ir parengti naudojimui.

Šios įmonės darbuotojai išmokys arenos darbuotojus ne tik kloti tą dangą, bet ir ją išrinkti, jei būtų tokia būtinybė.

Miesto valdžia suko galvas, ką daryti su brangiu parketu, kai baigsis varžybos.

"Švyturio" arenos atstovai išsakė pageidavimą palikti šią dangą arenoje. Argumentas – ji yra pernelyg brangi, kad būtų išardyta ir padalyta kelioms salėms ar sandėliuojama.

Būta ir kitokių minčių – išskaidyti dangą į kelias dalis ir išdalyti mokyklų salėms.

Parketas turi būti prižiūrimas ir laikomas tam tikroje temperatūroje, gerai ventiliuojamose patalpose, todėl laikyti jį nenaudojamą kur nors sandėlyje būtų neprotinga.

Po svarstymų miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir vicemeras Arvydas Cesiulis, sporto specialistai bei "Švyturio" arenos valdytojai nusprendė sudaryti sutartį, pagal kurią parketas liktų arenai, ši ir taptų grindų dangos valdytoju.

Šis parketas būtų naudojamas ne tik sporto renginiams, o ypatinga salės grindų dangos kokybė garsintų miestą ir pritrauktų čia aukšto lygio varžybas bei kultūros renginius.

"Tai pernelyg didelis turtas, kad su juo elgtumėmės taip neatsakingai. Po salės futbolo čempionato jį išrinkti ir vėl sudėti į kokį sandėlį būtų neracionalu. Danga yra mūsų, o kokia forma ji bus perduota arenai, dar apibrėš teisininkai", – teigė A.Cesiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mh

Kokia provincine mintis – brangus parketas - ir ji reikia saugoti lik istorini pavelda. Šiaip tokie parketai dažni paprastose sporto salėse, tik žinoma ne pas mus o paprastose vakaru šalyse nes ten tokiu dalyku neskaito auksiniu ir nedaro šou, o pas mus jis auksinis. O jei isamiau panagrinėti to surenkamo parketo konstrukcija gal ir pasirodytu kad jis......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS