Bus rekonstruojama vaikų poilsio stovykla | KaunoDiena.lt

BUS REKONSTRUOJAMA VAIKŲ POILSIO STOVYKLA

  • 0

Palangoje esanti Kunigiškių vaikų poilsio stovykla neilgai trukus atgims ir vėl atliks savo funkciją – čia vėl numatoma organizuoti vaikų poilsį bei edukacines veiklas.

Švietimo ir mokslo ministerijai priklausanti Kunigiškių vaikų poilsio stovykla, įsikūrusi pušyne visai šalia jūros, ne vienerius metus stovėjo tuščia ir apleista bei neatliko savo funkcijos. Ministerijai priėmus sprendimą perduoti šį objektą valdyti nacionalinei M. K. Čiurlionio menų mokyklai, situacija ėmė keistis – jau rengiamas stovyklos rekonstrukcijos techninis projektas, jį įgyvendinus senosios stovyklos vietoje duris atvers nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos edukacijos centras. Čia numatoma organizuoti poilsį bei edukacines stovyklas Lietuvos vaikams. Stovykloje maždaug 100 vaikų apsistoti galės ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų periodu.

Trečiadienį projektiniai pasiūlymai pristatytas Palangos miesto savivaldybės vadovams.

Pasak M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktoriaus Romualdo Kondroto, įgyvendinus rekonstrukcijos projektą, stovyklos vaizdas iš esmės pasikeis – senųjų statinių vietoje atsiras nedidelio mastelio (ne aukštesni bei ne didesni už šiuo metu esamus), klasikinės formos pastatai – studijos, skirtos vaikų kūrybinėms veikloms. Numatoma įrengti ir 300 vietų koncertinę erdvę plenerams, dailės, muzikos užsiėmimams bei renginiams. Lauko erdvė tarp pastatų taip pat bus išnaudota kūrybinei veiklai.

Pasak R. Kondroto, rekonstruotoje stovyklos vyks įvairūs meistriškumo kursai, seminarai, skirti ir gabiems vaikams. Čia atvykti galės ne vien jaunieji menininkai, bet ir humanitarinių, tiksliųjų, kitų mokslų atstovai – prie jūros įsikūrusioje stovykloje jie galės susikaupti bei rengtis įvairiems konkursams ar olimpiadoms.

Projektui įgyvendinti bus naudojamos ES struktūrinių fondų lėšos. R. Kondroto teigimu, šiam tikslui jau gauta 2 mln. eurų. Projektą įgyvendinti planuojama per 36 mėnesius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS