Buvusiame policijos pastate ieškos būdų įrengti teismo sales | KaunoDiena.lt

BUVUSIAME POLICIJOS PASTATE IEŠKOS BŪDŲ ĮRENGTI TEISMO SALES

Nusiaubtas vandalų ir šalčiu dvelkiantis buvęs policijos ir teismo pastatas Jūros gatvėje jau netrukus sulauks specialistų dėmesio. Po savaitės jį ketina apžiūrėti paveldosaugininkai ir dabartinių statinio savininkų atstovai.

Dabar Jūros g. 1 pastatas yra Turto banko nuosavybė. Tikimasi, kad po rekonstrukcijos jis bus nuomojamas Regionų apygardos administraciniam teismui, kuris dabar įsikūręs Galinio Pylimo gatvėje.

Šiuo metu pastato pritaikymas teismų poreikiams yra derinamas.

Turto banko užsakymu priešprojektinius pasiūlymus parengė bendrovės "Cloud architektai" specialistai.

Juos jau peržiūrėjo ir savo pasiūlymus raštu išdėstė Klaipėdos apygardos teismo bei Nacionalinės teismų administracijos atstovai.

Vienas pagrindinių keliamų klausimų – kaip nedidelius buvusio policijos komisariato kabinetus transformuoti į teismo posėdžių sales.

XIX a. pabaigoje pastatytas raudonų plytų pastatas yra vadinamas kultūros paveldo objektu, jis įtrauktas į Kultūros paveldo registrą ir yra saugomas valstybės.

Ar bus galima jame griauti vidines sienas, paaiškės, kai kitą savaitę su pluoštu dokumentų rankose jį iš vidaus apžiūrės paveldosaugininkai.

Kaip informavo Turto banko atstovas Tomas Bagdonas, komplekso savininkai ieškos bendro sprendimo aktualiais pastato vertingųjų savybių išsaugojimo bei statinio pritaikymo teismų darbui klausimais.

Tikimasi, kad projektavimo darbus pavyks atlikti per 2021-uosius.

Pastato rekonstrukcija planuojama 2022–2023 m., o teismai Jūros gatvėje galėtų pradėti veikti 2024 m.

Preliminari projekto vertė siekia 18 mln. eurų.

Neogotikos stiliaus pastatų kompleksas buvo pastatytas 1862 m. Centrinėje pastato dalyje įsikūrė prisiekusiųjų teismas, dešinėje – teismo įstaigos. Būta ir kalėjimo kamerų. 1898 m. atsirado priestatas, kuriame buvo įrengti butai tarnautojams, atskiras sektorius moterims. Dar buvo pastatytos dirbtuvės. Nuo 1885 m. šiame komplekse veikė Apygardos teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tam O

Kokiems menininkams ? Tiems kurie nesugeba savęs išsilaikyti ir prašo šelpimo iš savivaldybės , valstybės ? Išlaikysime " menininkus " , pastato remontą ? " menininkams " liks tik privatizuotis ? Na jau ne . Nesugebi išsilaikyti su šokiais pokiais ir kitais šou , ačiū , eini ieškotis kito darbo . Bilietai geriausiai atspindėtų poreikį " menui " . Turi tie "menininkai " daugiau nei reikia patalpų , tik visko nori už dyką . Nori būti išlaikomi , o mes žiūrovai turime juos " suprasti " :) Jei ne , esame banda " nevertinanti " meno :))) Kažkiek duoti , gal ir reikėtų - vystymuisi , bet ne tokias sumas kokias gauna dabar ir vis mažai . Nėra žiūrovų - nėra pinigų . Manau taip turėtų būti .

pensininkė

manau tas pastatas atitiktų paskirtį

O

kas laukia buvusio LTSR laiku Buhalterinio technikumo rumu Sportininku gatveje....K.Universitetas neivyko,gal menininkams atiduokit,kolei nesugriuvo ir visu langu benamiai neisskalde...Po einamojo meninio remonto vel bus galima ieskoti investuotoju....o gal Corones viruso ligonine iseiyu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS