C. Eastwoodas iš buvusio „Mediatono“ vadovo neatgaus 50 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

C. EASTWOODAS IŠ BUVUSIO „MEDIATONO“ VADOVO NEATGAUS 50 TŪKST. EURŲ

Holivudo žvaigždei Clintui Eastwoodui (Klintui Istvudui) ir jo atstovams nepavyko iš likviduotos Lietuvos įmonės „Mediatonas“ vadovo prisiteisti 50 tūkst. eurų žalos, verslininkui, pasak JAV teismo, vengiant atsakomybės mokėti 6,1 mln. JAV dolerių (5,26 mln. eurų) už neteisėtą garsenybės atvaizdo panaudojimą kanapių produktų reklamoje.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį atmetė C. Eastwoodo bei jo atvaizdų ir įvaizdžio teises valdančios bendrovės „Garrapata“ prašymus, nes aktorius ir įmonė neįrodė esantys likviduoto „Mediatono“ kreditoriai.

„Priešingai nei teigia ieškovai (C. Eastwoodas ir „Garrapata“ – BNS), vien JAV teismo sprendimo egzistavimas nėra pakankamas pagrindas pripažinti, kad ieškovai yra laikytini bendrovės kreditoriais. JAV teismo sprendimas, kaip ir juo nustatytos faktinės aplinkybės, Lietuvoje neturi teisinės reikšmės ir nesukuria jokių civilinių teisių ar pareigų nei ieškovams, nei atsakovui“, – rašoma nutartyje, kurią dar galima skųsti.

Anot nutarties, aktorius ir jo atstovai teismui teigė, kad 50 tūkst. eurų žala galima vertinti buvusio „Mediatono“ vadovo Giedriaus Bučinsko sprendimą likviduoti įmonę ir taip eliminuojant galimybes susigrąžinti bent dalį JAV priteistos sumos.

JAV apygardos Kalifornijos valstijos centrinės apylinkės (Los Andželo federalinis) teismas 2021 metų spalį nutarė, kad  „Mediatonas“ privalo sumokėti C. Eastwoodui bei įmonei „Garrapata“ 6,1 mln. JAV dolerių (5,26 mln. eurų).

„Mediatono“ likvidavimo procesas prasidėjo 2021-ųjų kovą, „Garrapata“ teigia, jog Lietuvos įmonei apie pretenzijas dėl C. Eastwoodo atvaizdo naudojimo pateikė tų pačių metų vasarį.

Lietuvos apeliacinis teismas 2022 metų sausį atsisakė pripažinti Los Andželo teismo sprendimą nurodydamas, kad „Mediatonas“ buvo likviduotas 2021-ųjų gruodį. Aktoriaus advokatai prašė teismo pripažinti bendrovės likvidavimą neteisėtu bei areštuoti jos vadovo turtą.

2017 metų kovą įsteigtas „Mediatonas“ buvo registruotas Tauragės rajone, Dauglaukio kaime, ir užsiėmė interneto svetainių kūrimu. 2020 metų pabaigoje ir ankstesniais metais „Mediatonas“ neturėjo jokio ilgalaikio turto, rodo įmonės ataskaitos. 2020 metais įmonė gavo 4,425 mln. eurų pajamų ir uždirbo 524,8 tūkst. eurų grynojo pelno – atitinkamai 44,7 proc. ir 85,2 proc. daugiau nei 2019 metais.

C. Eastwoodas 2021 metais JAV teismui pateikė du ieškinius prieš tris kanapių produktų gamintojus ir reklamuotojus, kurių produktai buvo minimi viename straipsnyje internete – pasak jo, kino grandas remia kanapių produktų vartojimą. Skundas taip pat buvo pateiktas prieš 10 internetinės prekybos įmonių, kurias C. Eastwoodas kaltino manipuliavus internetinių paieškų rezultatais, naudojantis jo vardu.

Anot aktoriaus atstovų, „Mediatonas“ neteisėtai naudojo C. Eastwoodo atvaizdą, siekdama manipuliuoti paieškos rezultatais internete ir sukurdama įspūdį, jog aktorius ir bendrovės platinami produktai yra susiję.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS