Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų | KaunoDiena.lt

CHULIGANAI NUSIAUBĖ SĄJŪDŽIO PARKĄ: GYVENTOJAI PRAŠO KAMERŲ

Pietinėje miesto pusėje dar pernai atnaujintas Sąjūdžio parkas tapo vandalų taikiniu. Jau nukentėjo ne tik naujas parko inventorius – sūpynės, suoliukai, šviestuvai – laužomi ir čia pasodinti jauni medeliai.

Savaitgalį suniokotus parko suoliukus ir išdraskytus medžius aptikę vietos gyventojai ragino miesto valdžios atstovus čia nedelsiant įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

"Po parko įkūrimo prie suoliukų šviestuvai buvo išdraskyti taip ir nespėjus jų nė karto įžiebti. Dabar parkas naikinamas toliau – laužomi medžiai, suoliukai. Gal laikas įrengti stebėjimo kameras, jeigu pareigūnų, bent kartkartėmis pasirodančių, nėra? Užtai lėbaujančiųjų ant kiekvieno suoliuko – apstu", – piktinosi viena klaipėdietė.

Neabejingos moters žodžiais, širdis verkia matant niekdarių niokojamą klaipėdiečių bendrą turtą.

Jeigu ir toliau bus niokojama infrastruktūra, manau, neišvengiamai ten atsiras kamerų.

Pernai, nepraėjus nė dviem savaitėms po Sąjūdžio parko rekonstrukcijos, miestui atsiėjusios apie 1,1 mln. eurų, vandalams užkliuvo judėjimo negalią turintiesiems skirtos sūpynės. Nupjautos jas laikančios metalinės konstrukcijos.

Arčiausiai Sąjūdžio parko esančių gatvių gyventojai jau ne kartą reiškė nuogąstavimus, kad čia reikėtų daugiau saugumo. Ne tik tamsiuoju paros metu, bet ir dieną parke daromi nusikaltimai.

Anot Klaipėdos policijos atstovės spaudai Andromedos Grauslienės, Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai praėjusį savaitgalį negavo pranešimų apie Sąjūdžio parke sugadintus suoliukus.

(Vytauto Liaudanskio nuotr.)

"Galbūt dėl šio įvykio tiesiog dar nespėta kreiptis į pareigūnus ir tokio pranešimo sulauksime po švenčių. Vienintelis pranešimas savaitgalį dėl Sąjūdžio parko – jog jaunuoliai parke sprogdina petardas, galimai mėto jas į biotualetą. Atvykus patruliams jaunuolių nebuvo, biotualetai neapgadinti", – teigė A. Grauslienė.

Pasiteiravus, kaip dažnai patruliuojama šioje viešojoje erdvėje, atstovė tikino, kad pareigūnai turi nustatytus maršrutus, kuriais nuolat pravažiuoja tarnybiniais automobiliais, patikrinamos įvairios teritorijos.

Ypač jaunimo pamėgtos susibūrimo vietos, tarp jų – ir parkai bei alėjos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, šiuo metu Sąjūdžio parke veikia septynios vaizdo stebėjimo kameros.

Tiesa, visos jos nukreiptos į BMX dviračių, riedutininkų ir riedlenčių aikštelę.

Pašnekovo žodžiais, jos numatytos rengiant rekonstrukcijos projektą.

Galbūt ateityje bus svarstoma įrengti kameras kitose parko vietose, tačiau kol kas apie tokį poreikį savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius nepranešė.

"Jeigu ir toliau bus niokojama infrastruktūra, manau, neišvengiamai ten atsiras kamerų. Kol Skulptūrų parke nebuvome pastatę kamerų, suoliukai lūždavo. Dabar, kiek žinau, lūžta, bet kur kas rečiau", – komentavo M. Poimanskis.

GALERIJA

  • Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų
  • Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų
  • Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų
  • Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų
  • Chuliganai nusiaubė Sąjūdžio parką: gyventojai prašo kamerų
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (25)

tai

čia ".artizanų" palikuonys pasidarbavo ir "ryšininkių" anūkės - nepakako pinigėlių dozei, žaidė "didyjį" neaiškukokios ir neaišku kur "tėvynės" karą

KLP

ne kameras reikia statyti , o paprasciausiai sutvarkyti kas sulauzyta ir kartais policijos patrulis, kad praeitu

Dar ta tema

Ir dar- o kiek medeliu prisodintu brangiausiai pirktu, kaip rase spauda nudziuvo, ar paskaiciavote nuostolius?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS