COVID-19 situacija Klaipėdoje: viruso pozicijos slopsta | KaunoDiena.lt

COVID-19 SITUACIJA KLAIPĖDOJE: VIRUSO POZICIJOS SLOPSTA

Klaipėda pastarąją savaitę pajuto palengvėjimą dėl COVID-19. Sumažėjo ligoninėse gydomų sergančiųjų skaičius, kur kas mažiau užsikrėtusių moksleivių, pamažu daugėja pasiskiepijusiųjų.

Palengvėjimas po atostogų

Klaipėdos sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė tikino, kad situacija, susijusi su virusu, mieste gerėja.

"Po atostogų moksleiviai praėjusią savaitę į mokyklą ėjo tik tris dienas, per tą laiką buvo atlikta beveik 10 tūkst. testų ir gauta tik 16 teigiamų atsakymų. Mieste šiuo metu liko tik 13 klasių, kurios testuojasi kas dvi dienas, o dar ne taip seniai tokių buvo pusantro šimto ir daugiau. Šiuo metu tik 175 mokiniai, kurie testuojasi kas dvi dienas, o nesutikusių testuotis ir esančių izoliacijoje yra vos 7 moksleiviai", – vardijo J.Grubliauskienė.

Anot Sveikatos biuro vadovės, sergamumas mažėja tiek uostamiesčio ikimokyklinėse įstaigose, tiek ir bendrojo lavinimo mokyklose.

J.Grubliauskienė palygino savaitę prieš mokinių atostogas, spalio 25–29 d., su lapkričio 8–12 d. ir teigė, kad COVID-19 sergančių vaikų skaičius sumažėjo 32 proc.

Šiuo metu Klaipėdoje serga 1 924 žmonės, prieš mėnesį buvo 2 714.

"Prieš atostogas buvo 526 sergantys moksleiviai, o praeitą savaitę jų jau buvo 158. Taip pat 28 proc. sumažėjo sergančių pedagogų skaičius, kitų sergančių ugdymo įstaigų darbuotojų sumažėjo 32 proc. Ikimokyklinėse įstaigose sergančių vaikų sumažėjo 15 proc., sergančių pedagogų mažiau 39 proc., o kitų darbuotojų – 33 proc.", – teigė J.Grubliauskienė.

Per anksti nesidžiaugia

Kas dvi savaites vaikų darželiuose yra vykdomas ir paviršių testavimas dėl COVID-19.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje tokie testai atlikti 15 ugdymo įstaigų, rezultatai tyrėjus pradžiugino.

"Trijose įstaigose net nerasta viruso pėdsakų, viename darželyje aptikome COVID-19 pėdsakus, keturiuose darželiuose rasta maža viruso koncentracija, o septyniuose – vidutiniška. Tai reiškia, kad nė viename darželyje nereikia daryti patikslinamojo PGR testo mobiliajame punkte. O ten, kur aptikta vidutiniška koncentracija, atkreipėme dėmesį, kad reikėtų intensyviau vėdinti patalpas", – kalbėjo J.Grubliauskienė.

Viruso mažėjimą ir situacijos gerėjimo tendencijas uostamiestyje higienistai pastebėjo praeitą savaitę, kai moksleiviai grįžo po atostogų į mokyklas.

"Ši savaitė kritinė, pasižiūrėsime, ar užkrato skaičiai didės. Gaila, kad moksleiviai ne taip aktyviai skiepijasi, kaip norėtųsi, bet tokių yra. Ir ne tik gimnazijose, jų yra ir tarp 5–8 klasių. Daugėja ir naujai besitestuojančių vaikų. Beje, gimnazijose testuojasi net tie, kurie pasiskiepiję ir persirgę, tai liudija gimnazistų sąmoningumą", – džiaugėsi J.Grubliauskienė.

Pagijo ir išvyko namo

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) per praeitą savaitę, gerokai pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, išvyko 71 pacientas.

Šiuo metu ligoninėje iš viso gydomi 97 sergantieji COVID-19.

13 jų – Reanimacijos skyriuje, visiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, dar trims taikoma hemodializė.

Praeitą savaitę KUL profilaktiškai ištirti 665 ligoninės darbuotojai dėl COVID-19, nustatyti 6 teigiami atvejai.

4 medikai (1 gydytojas ir 3 slaugytojos) dėl infekuotumo laikinai nedirba.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės duomenimis, šį pirmadienį ligoninėje buvo gydomi 87 pacientai, sergantys COVID-19 liga, 4 – Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje. Dauguma jų yra nepasiskiepiję.

Klaipėdos vaikų ligoninėje COVID-19 ligoniams yra skirta 20 lovų, iš jų antradienį buvo užimta 11, o Intensyviosios terapijos skyriuje visos 4 lovos, skirtos COVID-19 ligoniams, buvo tuščios.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė patikino, kad COVID-19 situacija švelnėja ne tik mokyklose, tai pastebima visame mieste.

Asta Dirgėlienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Prieš mėnesį, spalio 17 d., naujų užkrato atvejų Klaipėdoje buvo 2 142, šiandien – 1 516, tiesa, tai kol kas daugiau nei Lietuvos vidurkis (1 196). Šiuo metu Klaipėdoje serga 1 924 žmonės, prieš mėnesį jų buvo 2 714. Džiugina, kad per tą mėnesį pasistūmėjo vakcinacija. Nemažas procentas žmonių pasiskiepijo trečiąja doze (beveik 5 proc., o buvo 0,9 proc.)", – teigė A.Dirgėlienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tam ,,4"

Matau, kad ,,Sputniko" troliui artėja badas - nebus ką dergti, ant ko loti.

AS

TURI BUTINAI PASITRAUKTI VIRUSAS REIKIA KAD VISOS SIUKSLES BUTU ISPIRKTOS. ZMONEMS TO PROTO UZTENKA. VELIAU PO VISKO ,VEL BUS GALIMA PRISPAUSTI,PRIBAUGINTI KADA, KAS PRAREGES??? BET MATOMAI LIGA REIKALINGA O KAIP KITAIP ZMOGUS ,PRAREGES IR PAMATYS TIK SAVE. ??? NA

Rolandas Kulčitskis

Po audringų kalėdinių mugių Lygis Atsigaus..!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS